3 sofa’s van Edra die perfect bij jou passen

De nieuwste producten van Edra zijn geleverd in onze toonzaal en staan online in onze webshop. De meubelen van de Italiaanse producent staan synoniem voor comfort en elegantie. In deze drie sofa’s spendeer je zorgeloos uren.

Francesco Binfaré ontwerpt al meer dan 25 jaar voor Edra. Zijn innovatieve, aanpasbare sofa’s staan garant voor comfort dat jou op het lijf geschreven is. Ontdek drie van zijn verbazingwekkende ontwerpen en de inspiratie er achter.

Flap

“Het was eind september 1999. In mijn droom keek ik neer op een glooiende rode vlakte, zoals op die prachtige foto’s van de woestijnen. Plots begon een stortbui van zwarte regen uit een gele lucht te vallen. Eerst overstromenden de ondiepe valleien, al snel stond het hele gebied onder water. Slechts een stukje land rees boven het teerzwarte oppervlak uit. Toen de regen abrupt stopte, werd ik wakker. Ik stond op, zette een kopje thee voor mezelf, pakte een schaar en een blad papier en knipte de vorm uit die ik in mijn droom had gezien.”

Binfaré tekende verder en ontwierp zo de Edra Flap. De verstelbare onderdelen kunnen in zes verschillende hoeken geplaatst worden zodat hun gebruik verandert van hoofdsteun over rug- en armleuning tot voetensteun. De functie van Flap verandert mee, van een sofa over een dagbed voor twee tot een gespreksplek voor een groep.

On the rocks

Deze sofa wordt wel eens omschreven als een ‘zitlandschap’. Met de vier geometrische zitelementen kunnen verschillende opstellingen gemaakt worden. Kers op de taart is de sensuele rugleuning die over de sofa meandert. Dankzij de unieke Gellyfoam van Edra zijn flexibiliteit en comfort niet langer onverenigbaar.

Absolu

Laat je niet misleiden door je eerste indruk. De Absolu is niet alleen elegant en tijdloos. Hij is ook absoluut uniek dankzij de gepatenteerde Smart Cushions. In de zoektocht naar het ultieme comfort kunnen die makkelijk verbogen worden. Zo zijn ze makkelijk beweegbaar, bruikbaar en vervormbaar. Ook de Absolu bestaat bovendien uit verschillende elementen zodat je de sofavorm van je dromen kan samenstellen.