50 jaar Panthella lamp: Louis Poulsen presenteert nieuwe versies

Dankzij haar vloeiende paddenstoelvorm is de Panthella lamp de afgelopen 50 jaar uitgegroeid tot een onmiddellijk herkenbaar designicoon. Om dat te vieren, brengt Louis Poulsen een nieuw formaat en een nieuwe afwerking van de Panthella Tafel naar jouw interieur.

Verner Panton is een van de meest invloedrijke Deense ontwerpers en architecten van zijn generatie. Voor de Panthella had hij een figuratieve lamp met een eigen, sculpturale identiteit in gedachten. De expressieve maar zachte contouren zorgen voor een moderne uitstraling die generaties overstijgt.

Maar de vorm is ook functioneel. De halfronde kap stuurt het licht omlaag naar de uiteenwaaiende voet. Die werkt als een reflector. Zo geeft de Louis Poulsen Panthella van Verner Panton mooi, zacht, diffuus, comfortabel, discreet licht in de hele ruimte. 

De Mini en de Tafel 400 worden nu gecomplementeerd met de Panthella Tafel 320. Deze middelgrote tafellamp voelt zich thuis in elk modern interieur. Bovendien zijn de Mini en de Tafel 320 verkrijgbaar met een gemetalliseerde messing afwerking. Die reflecteert de omringende ruimte en straalt warmte uit. Het is een eerbetoon aan Verner Panton, die gefascineerd was door nieuwe materialen en levendige kleuren die een interieur speels maken.