6 Table Tube D’avion – Cassina

De 6 Table Tube d’Avion van Cassina, ontworpen door Le Corbusier, Pierre Jeanneret en Charlotte Perriand, is een iconisch meubelstuk dat bekend staat om zijn modernistische vormgeving, hoogwaardige materialen en tijdloze esthetiek. Deze tafel biedt zowel stijl als functionaliteit en is een uitstekende keuze voor verschillende interieurstijlen en toepassingen. Het meubelstuk blijft een populaire optie onder designliefhebbers en interieurprofessionals en draagt bij aan de blijvende reputatie van Cassina als een toonaangevend designmerk.

De 6 Table Tube d’Avion van Cassina is een iconische tafel ontworpen door de beroemde architect en ontwerper Le Corbusier, samen met zijn collega’s Pierre Jeanneret en Charlotte Perriand, in 1928. Deze tafel is een opvallend voorbeeld van modernistisch design en maakt deel uit van de LC-collectie.

Ontwerp en Kenmerken

De 6 Table Tube d’Avion heeft een strak, modernistisch ontwerp dat zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. Het tafelblad is rechthoekig en kan gemaakt zijn van verschillende materialen zoals glas, hout of marmer.

De tafel staat op een opvallende metalen buisvormige basis die lijkt op vliegtuigonderdelen, wat een industriële en moderne uitstraling geeft. Deze basis is stevig en geeft de tafel een lichte, zwevende uitstraling.

Het ontwerp volgt de principes van minimalisme en functionaliteit, zonder overbodige versieringen. Dit maakt de tafel tijdloos en geschikt voor diverse interieurstijlen.

Materialen en Constructie

De tafel is beschikbaar met een tafelblad van gehard glas, hout of marmer, afhankelijk van de gekozen uitvoering. De basis is gemaakt van verchroomd of gelakt staal, wat zorgt voor duurzaamheid en een moderne uitstraling.

De constructie van de tafel vereist hoogwaardig vakmanschap, met aandacht voor detail in zowel de metalen basis als het tafelblad. De materialen worden zorgvuldig geselecteerd en verwerkt om de hoogste kwaliteit te garanderen.

Historische Context

Le Corbusier, een invloedrijke Zwitserse architect en ontwerper, was een pionier van het modernisme en bekend om zijn innovatieve benadering van architectuur en design. Samen met Pierre Jeanneret en Charlotte Perriand creëerde hij een reeks meubelstukken die de principes van de moderne beweging weerspiegelden.

Cassina, opgericht in 1927, is een gerenommeerde Italiaanse meubelfabrikant die bekend staat om zijn productie van iconische designmeubelen. Het bedrijf heeft een lange geschiedenis van samenwerking met beroemde ontwerpers en produceert de LC-collectie, inclusief de 6 Table Tube d’Avion, sinds de jaren ’60.

Populariteit en Impact

De 6 Table Tube d’Avion wordt beschouwd als een designklassieker en geniet wereldwijde erkenning. Het meubelstuk is geliefd bij designliefhebbers en interieurontwerpers vanwege zijn unieke en tijdloze ontwerp.

Dankzij het tijdloze en veelzijdige ontwerp kan de 6 Table Tube d’Avion worden geïntegreerd in diverse interieurstijlen, van moderne woonkamers tot stijlvolle kantoorruimtes en galerijen.

Onderhoud

Onderhoud van de tafel is relatief eenvoudig. Regelmatig afstoffen en afnemen met een zachte, vochtige doek helpen om zowel het tafelblad als de basis schoon te houden. Voor marmeren bladen zijn specifieke reinigings- en onderhoudsproducten aanbevolen om de glans en duurzaamheid te behouden. Het is belangrijk om de onderhoudsinstructies van de fabrikant te volgen om de levensduur van de tafel te waarborgen.