Bibendum Armchair – ClassiCon

De Bibendum Armchair van ClassiCon, ontworpen door Eileen Gray, is een iconisch meubelstuk dat luxe, comfort en speelse vormgeving combineert. Met zijn karakteristieke buisvormige rugleuning, hoogwaardige materialen en tijdloze esthetiek blijft de Bibendum Armchair een geliefde klassieker in zowel historische als moderne interieurs.

De Bibendum Armchair, ontworpen door de iconische ontwerpster Eileen Gray rond 1926, is een uniek meubelstuk dat een combinatie van luxe, comfort en speelse vormgeving biedt. Geproduceerd door ClassiCon, staat deze stoel bekend om zijn karakteristieke buisvormige rugleuning en elegante uitstraling.

Ontwerp en Kenmerken

De Bibendum Armchair heeft een onderscheidend en herkenbaar ontwerp met een rugleuning die bestaat uit twee grote, opblaasbare buisvormige kussens. Deze kussens omlijsten de zitting en geven de stoel een sculpturale kwaliteit.

Ondanks het speelse ontwerp biedt de Bibendum Armchair een hoog niveau van comfort. De grote, ronde kussens van de rugleuning en de royale zitting maken de stoel zeer comfortabel om in te zitten.

De stoel combineert een chroom frame met hoogwaardige bekleding, meestal beschikbaar in leer of stof. Dit zorgt voor een elegante en luxueuze uitstraling die past in zowel moderne als klassieke interieurs.

Historische Context

Eileen Gray was een Ierse meubelontwerper en architect die bekend staat om haar modernistische en Art Deco-ontwerpen. Ze was een pionier in het gebruik van nieuwe materialen en technieken in haar werk en had een grote invloed op het 20e-eeuwse design.

De naam “Bibendum” is geïnspireerd op de Michelin Man, het bekende logo van de Franse bandenfabrikant Michelin, die ook een ronde, buisvormige uitstraling heeft. Deze speelse referentie draagt bij aan de charmante en onconventionele uitstraling van de stoel.

Materialen en Constructie

Het frame van de Bibendum Armchair is gemaakt van verchroomd staal, wat zorgt voor duurzaamheid en een moderne, glanzende afwerking.

De bekleding is meestal verkrijgbaar in hoogwaardig leer of stof, beschikbaar in verschillende kleuren. Dit biedt flexibiliteit om de stoel aan te passen aan diverse interieurstijlen en persoonlijke voorkeuren.

Populariteit en Impact

De Bibendum Armchair wordt wereldwijd erkend als een meesterwerk van modern design. Het is opgenomen in de collecties van verschillende designmusea en wordt gewaardeerd door zowel designprofessionals als liefhebbers.

De stoel heeft een blijvende invloed gehad op meubelontwerp en wordt vaak gezien als een symbool van modernistische innovatie en luxe. Het unieke ontwerp blijft een inspiratiebron voor hedendaagse ontwerpers.

Onderhoud

Het onderhoud van de Bibendum Armchair is eenvoudig. De chroom onderdelen kunnen worden gereinigd met een zachte doek en mild schoonmaakmiddel. De leren of stoffen bekleding kan worden gestofzuigd en, indien nodig, behandeld met geschikte reinigings- en onderhoudsproducten.