Black is beautiful: JORI huldigt drie relaxiconen

Sinds 1963 is JORI de Belgische producent van perfect zitcomfort. Met de Black Express Series eren ze drie eigen iconen: de fauteuils Brainbuilder, Yoga en Symphony.

De ‘dresscode’ voor deze speciale uitgaves is stijlvol zwart leder met elegante zwartgelakte armleggers en voet. “Geen krachtigere kleur om de tijdloze status van een icoon te vereeuwigen”, klinkt het bij JORI. “Zwart ‘heerst’ en imponeert omwille van zijn statig, contrasterend en elegant aspect. Deze neutrale toon kun je probleemloos aan een heel spectrum van kleuren toevoegen. Een zwart zitmeubel is dan ook vlot te integreren en geeft karakter aan je interieur.”

Drie iconische fauteuils

De Brainbuilder werd 20 jaar geleden ontworpen door de Fransman Jean-Pierre Audebert. Je geniet dankzij deze relax- en ligzetel van uitgepuurd design en optimaal ontspanningscomfort. De Brainbuilder is verkrijgbaar in twee versies: mono-move, waarbij de fauteil in één beweging traploos verstelbaar is, of multi-move, waarbij de rug en poef afzonderlijk verstelbaar zijn.

De comfortabele relaxfauteuil Yoga, getekend door het Belgische Verhaert New Products, was een van de allereerste JORI-ontwerpen. Hij valt op door zijn verfijnd design en zijn gedetailleerde afwerking, zoals de fijne plooitjes in de onderrug. De Yoga is traploos verstelbaar in één beweging (mono-move).

Jean-Pierre Audebert ontwierp ook de uitgesproken kuipvorm die van de Symphony de ‘cocon’ van de JORI-collectie maakt. De uitgekiende combinatie van doorgedreven spitstechnologie en sobere vormgeving maken van hem een modern icoon. Ook de Symphony is traploos verstelbaar in één beweging (mono-move).

Bekijk hier alle foto's