Caresse Goossens : cover-kunstenares van Magazine M

Wie van prachtig design houdt, draagt ongetwijfeld ook kunst een warm hart toe. Daarom vragen we voor elke editie van ons Magazine M een andere artiest om de cover te maken. Caresse Goossens (29) groeide op in Turnhout en tekent kleurrijke interieurs. “Maar deze vraag kwam ideaal, ik zit net in mijn exterieure fase.”

Caresse volgde tekenschool en kunstonderwijs in Turnhout voor ze de wijde wereld in trok. Ze studeerde af in de grafische en tekenkunsten aan de LUCA School of Arts in Gent en woont in Antwerpen. “Ik zie mezelf als tekenaar”, vertelt ze. “Ik maak kleinere werken op karton met stiften. Tegenwoordig probeer ik ze wel vaker naar iets groter te vertalen. Dan komen er al eens een doek en verf bij kijken.”

Waar kunnen we je werken al gezien hebben?

“Afgelopen voorjaar hingen er enkele in cultuurhuis de Warande in Turnhout. Ik ben opgepikt door Gallery LoLa in Geel. En op Instagram deel ik regelmatig iets als @caressos.”

We zien maar zelden mensen in je tekeningen, hoe komt dat?

“Ik beeld het leven af zonder mensen. Terwijl dat wat ik afbeeld alleen bestaat dankzij mensen. Door levende wezens er uit te halen, zijn architectuur en interieur een terugkerend onderwerp geworden. Maar deze opdracht kwam net op het goede moment. Ik zit in een exterieure fase, ik teken meer gevels (lacht).”

Hoe ben je aan de slag gegaan voor de covertekening?

“Het is gebaseerd op de bekende foto van jullie showroom. Daar wou ik zelf een detail, een hoek, een uitsnede uit distilleren. Ik heb mijn papa op pad gestuurd om extra foto’s te maken. Daarvan ben ik vertrokken voor mijn tekening.”

Heb je zelf een band met Master Meubel?

“Ik ben afkomstig van Turnhout en iedereen in de Kempen kent Master Meubel toch. Interieurs en design interesseren en intrigeren me. Het plaatje klopte dan ook volledig, dit past helemaal binnen wat ik doe. Bovendien is het een unieke kans voor me om mijn werk te exposeren in een prachtige winkel.”

Foto’s zijn genomen door Ellen Claes : www.ellenclaes.com