Charles – B&B Italia

De Charles sofa van B&B Italia, ontworpen door Antonio Citterio, is een elegant en veelzijdig meubelstuk dat uitblinkt in zowel design als comfort. Met zijn modulaire opbouw, hoogwaardige materialen en tijdloze stijl, blijft de Charles sofa een favoriete keuze voor liefhebbers van modern en verfijnd interieurdesign.

De Charles sofa van B&B Italia is een iconisch meubelstuk dat is ontworpen door Antonio Citterio in 1997. Het is een van de meest bekende en populaire ontwerpen van B&B Italia, en het belichaamt moderne elegantie en veelzijdigheid.

Ontwerp en Kenmerken

De Charles sofa heeft een strak, minimalistisch ontwerp met een eigentijdse uitstraling. Het combineert eenvoudige lijnen met subtiele details, wat zorgt voor een tijdloze esthetiek die in diverse interieurs past. Een kenmerkend element van de Charles sofa zijn de slanke, L-vormige aluminium pootjes die de bank een lichte en zwevende indruk geven. Deze pootjes zijn dan ook een signatuur van Antonio Citterio’s designstijl.

De bank is ontworpen met comfort in gedachten, met diepzittende kussens en een lage rugleuning die zowel ondersteuning als ontspanning biedt. De kussens zijn gevuld met polyurethaanschuim en dons voor een zacht maar ondersteunend zitgevoel.

De Charles sofa is modulair, wat betekent dat verschillende elementen kunnen worden gecombineerd om een opstelling te creëren die perfect past bij de specifieke ruimte en behoeften van de gebruiker. Dit maakt het een uiterst flexibele en aanpasbare meubeloplossing.

Materialen en Afwerkingen

De sofa is verkrijgbaar in een breed scala aan bekledingsmaterialen, waaronder stof en leer. Dit biedt de mogelijkheid om de bank te personaliseren en af te stemmen op de stijl van uw interieur.

B&B Italia staat bekend om zijn hoge kwaliteitsnormen, en de Charles sofa is geen uitzondering. De bank is gemaakt van duurzame materialen en vervaardigd met oog voor detail en vakmanschap.

Populariteit en Impact

Sinds de introductie is de Charles sofa een van de bestsellers van B&B Italia en heeft het wereldwijd erkenning gekregen in de designwereld. Het wordt vaak geprezen om zijn elegantie en veelzijdigheid. De tijdloze uitstraling en het aanpassingsvermogen maken de Charles sofa geschikt voor verschillende ruimtes, van moderne woonkamers tot zakelijke omgevingen. Het eenvoudige maar verfijnde design zorgt ervoor dat de bank gemakkelijk kan worden geïntegreerd in diverse interieurstijlen. Onze interieurarchitecten staan u dan ook super graag bij om te kijken wat voor u en uw interieur de beste opties zijn. 

Onderhoud

Afhankelijk van de gekozen bekleding, kan de Charles sofa gemakkelijk worden onderhouden. Stoffen bekleding kan meestal worden gereinigd volgens de instructies van de fabrikant, terwijl leren bekleding speciale verzorgingsproducten en technieken kan vereisen om in optimale conditie te blijven. Neem bij twijfels of vragen gerust contact met ons op, dan helpen wij u graag.