Cor Jalis, nu in de Master showroom

Vorig jaar introduceerde het Duitse Cor de Jalis21 sofa. Recent kwam daar de Jalis Lounge Chair bij. Binnenkort staan ze te pronken in een nieuwe opstelling in onze toonzaal. Wie zo lang niet kan wachten, ziet hier al een tipje van de sluier opgelicht.

De Jalis reeks van Cor komt uit de kokers van Jehs & Laub. Markus Jehs en Jürgen Laub ontmoetten elkaar tijdens hun studies Industrieel Ontwerp. Ondertussen hebben ze al bijna dertig jaar samen een studio.

Oosterse gastvrijheid

Jalis is het magische oosterse woord voor gastvrijheid en ontspannen praten met familie en vrienden. Met zijn weelderige kussens biedt de Jalis21 sofa je ruimte voor rust, gezellige ontspanning en fabuleus comfort. “Ons ontwerp geeft altijd de indruk van enkele losse kussens die samen liggen”, vinden Jehs & Laub.

De Jalis Lounge Chair is het ideale verlengstuk van de sofa. Alles aan deze moderne ligstoel nodigt je uit om ontspannen te genieten. Van de aangename zitkussens over de lichtjes gekrulde armleuningen tot de aangenaam gebogen rugsteun. Met een druk op de knop leunt de zitschaal zachtjes achteruit. Alsof hij gemaakt is om te luisteren naar de verhalen van 1001 Nachten, de Arabische nachten die nooit eindigen.

MASTER TIP: Meer Jalis ontdek je dit najaar live in onze Master showroom. Hou onze sociale media in de gaten om op de hoogte te blijven van alle nieuwigheden.

Noto Chair, een eerbetoon

Ook nieuw van Cor is de Noto. Pauline Deltour reduceerde haar ontwerp tot het minimum. De Noto bestaat uit louter rechthoekige oppervlakken, afgewerkt met lijnrechte naden. Het zacht glooiende zitvlak zorgt dan weer voor maximum comfort.

Pauline Deltour was de eerste vrouwelijke assistent van Konstantin Grcic. In 2010 opende ze haar eigen studio in haar thuisstad Parijs. Een jaar na haar onverwachte overlijden eert Cor de Franse nonchalance die ze haar Noto stoel mee gaf.