Dagny Ros toont de mogelijkheden van Iittala

Een tijdje geleden mochten we Dagny Ros Asmundsdottir in onze showroom verwelkomen. Voor een select publiek bereidde de IJslandse televisiekok enkele heerlijke gerechten. Daarbij maakte ze creatief gebruik van Iittala producten.

“Mijn moeder was in de jaren ’70 al fan van Iittala, dus ik ben er van jongs af aan mee opgegroeid”, vertelt Dagny Ros, bekend van VTM en Njam. “Vooral het tijdloze design gecombineerd met de functionaliteit van de producten spreekt mij erg aan.”

Tijdens de Nordic Tasting in onze toonzaal wijdde Dagny Ros het selecte publiek in in de Scandinavische eetcultuur. Ze demonstreerde hoe ze simpele, gezonde en lekkere gerechten uit haar kookboek Easy Nordic bereidt. Daarbij maakte ze creatief gebruik van de producten van Iittala. Wie had bijvoorbeeld gedacht dat je ook een hapje kunt serveren in een Kastehelmi theelichthouder?

TIP: In tegenstelling tot kristallen glaswerk, dat lood bevat en daardoor grijze vlekken achter laat, mogen glazen producten van Iittala zonder problemen in de vaatwasmachine. “Mijn Iittala servies gaat keer op keer in de oven en de vaatwasmachine en is na al die jaren nog steeds mooi”, aldus Dagny Ros. “Ik hoop dat mijn kinderen er over dertig jaar nog net zoveel plezier aan beleven.”

Pure, easy Nordic met Dagny Ros

Dagny Ros is overigens ook fan van samen koken. “Tijdens hun voorbereidingen van het kookwerk laten Belgen hun gasten wachten in het gezelschap van een aperitiefje. Een groot verschil met Ijslandse etentjes, waar iedereen helpt. Iemand wast de groenten, een ander snijdt ze, de kinderen dekken de tafel. Zo begint de ervaring van het samenzijn al lang op voorhand en wordt het werk vergemakkelijkt. Dat is pure easy Nordic en des te plezieriger.”

Na afloop van de workshop ontvingen de aanwezigen een goodiebag met onder andere het kookboek Easy Nordic van Dagny Ros, een Iittala Kastehelmi theelichtje en een waardebon voor onze Master Shop.