Design in een dakappartement

In dit dakappartement konden we met een blanco blad beginnen: we hoefden geen rekening te houden met al gekochte of geplaatste meubels. Samen met onze klant ging interieurarchitecte Isabelle op zoek naar het perfecte meubel op de perfecte plaats voor de perfecte interieur inrichting.

Gezellig samen zijn bleek erg belangrijk voor dit gezin. “Zowel in de zithoek als in de eetplaats moest er dus voldoende zitplaats zijn”, vertelt Isabelle. “In de zithoek laten de Moov sofa’s van Cassina het zicht naar het grote terras open. Tegelijk bieden ze extra comfort wanneer de rugleuningen naar boven geklapt worden.”

Het leder van de zetels wordt gecounterd door de B&B Italia Lazy fauteuils, die hun naam niet gestolen hebben, en het patroon in het Fusion tapijt van Limited Edition. Een drankje of tijdschrift kunnen opzij gezet of gelegd worden op de grote Moroso Phoenix salontafels, die met hun afgeronde vormen het geheel minder streng maken, en de Poliform Baba bijzettafeltjes, die met hun materiaal linken naar de prachtige keukentafel.

Gezelligheid in keuken en leeshoek

De ronde Poliform Concorde tafel neemt een centrale plaats in het appartement. Dankzij het ronddraaiende middendeel kan iedereen zich makkelijk bedienen tijdens het eten. De gezellige uitstraling van de tafel, de comfortabele Knoll Conference Chairs en de geborgenheid die de grote Flos Skygarden lamp de keukenhoek geeft, nodigen uit om lang na te tafelen.

In de gezellige leeshoek naast de open haard kozen we voor de luxueuze Metropolitan fauteuils van B&B Italia. De perfecte ondersteuning van rug, nek en hoofd zorgen voor een comfortabele zithouding. De elegante bijzettafeltjes met handvat zijn de DLM van Hay.

Praktische inkomhal en bureauruimte

De inkomhal van dit dakappartement fleurden we op met de altijd in het oog springende Hang It All kapstok van Vitra en de ronddraaiende Flow Pouf van MDF Italia, met een opvallend kleuraccent. De zwarte Hesperide commode van het Duitse merk Schönbuch is perfect om bij het thuiskomen de post, sleutels en andere kleine spulletjes een plaats te geven.

De bureauruimte werd geïntegreerd in de leefruimte. Een compacte, niet te massief thuisbureau was dan ook aangeraden. Het Zanotta Calamo bureau met de stijlvolle Wishbone stoel van Carl Hansen bleek perfect. ’s Avonds zorgt de Meltdown staande lamp van Cappellini voor extra verlichting én een speels kleuraccent.

Van details tot een dressing

Bij Master Meubel kan u niet enkel terecht voor meubels, we verzorgen ook de finishing touch die uw interieur helemaal af maakt. Boven het keukeneiland kwamen betonnen Aplomb lampjes van Foscarini, de handige La Palma Kai krukken rond het eiland zijn draaibaar en in de hoogte verstelbaar. Boven het bureau hingen we drie Climbers van Gutzz. En in de slaapkamer bevindt zich een elegante Molteni 606 commode op pootjes.

Maar ook voor grote projecten op maat bent u bij ons aan het juiste adres. Zo maakten we deze Porro Storage open dressing volledig op maat van dit dakappartement. In de keuken en eetplaats plaatsten we aluminium jaloezieën van Luxaflex. Ons naai-atelier zorgde voor de witte sluitgordijnen gemaakt met de stof die de klant ons aanleverde. Ook de levering en plaatsing van de gordijnrails van Silent Gliss gebeurde door onze Master-vakmannen.

Bekijk hier alle foto's