Drie tips voor een gezellige thuis

Het slechte nieuws: de winter komt er aan. Het goede nieuws: de winter komt er aan! Niets gezelliger dan tijdens de kortste dagen van het jaar thuis te cocoonen. Master geeft je drie handige tips voor een gezellige aankleding van je zithoek.

Onze showroom is meer dan een toonzaal, het is ook het interieurlabo voor ons team. Interieurarchitecte Freya ging aan de slag met een van de vele hoekjes en toverde dat om in een gezellige zitkamer. “Thuis is een plek waar je jezelf kunt zijn, waar rust en positiviteit heersen, waar je je kunt ontspannen en dromen. Daar moet je interieur op afgestemd zijn.”

Tip #1: kies eerst de grote stukken

Freya ging voor de Ghost 12 witte zetel en de Gray 07 grijze fauteuil in notelaar, beide van Gervasoni. De salontafels zijn twee Round Low Tables uit de collectie van Bea Mombaers bij Serax, het bijzettafeltje voor je leesvoer is de toepasselijk genaamde Vitra LTR Occasional Table. “Zo ontstaat een warme maar ook lichte, frisse mix aan materialen met voldoende contrasten: donker notenhout, verchroomd metaal, zwart aluminium, grijs katoen, wit linnen…” Het geheel werd afgemaakt met een Valerie Objects Standing Lamp n°1. “De juiste verlichting, gecombineerd met sfeerlicht zoals kaarsjes en overdag veel natuurlijk licht van buiten, is essentieel voor dat fijne nestgevoel.”

Tip #2: gebruik dit canvas om te schilderen

Nu je basis gelegd is, kun je verder gaan invullen, zowel onder als boven de meubels. Freya combineerde hier noordelijke gezelligheid met zuiders warmte en een snuifje België. Voor de vloerbedekking koos ze een grijs Ingrid Icon tapijt van familiebedrijf Kasthall en een schapenvel van het Belgische Skin.land. In de zetel en fauteuil plaatste ze een Eclectic caramel cushion van het Deense Hay en plaids van het Italiaanse Lanerossi.

Tip #3: chauvinisme mag

De aankleding tenslotte is de kers op de taart, letterlijk en figuurlijk ‘the finishing touch’. Hier kunnen we gerust een lans breken voor het hedendaagse Belgische design. Zo ontdek je in dit hoekje keramieken Volumes vazen van Piet Boon, de witte betonnen Plateau schaal van Bea Mombaers en de Collage houten theekop en zwarte gietijzeren theepot van Brent Neve en Giel Dedeurwaerder, allemaal uit het assortiment van Serax. De massief eikenhouten schalen zijn van Victor-Hélène. “Een warme tas thee, onder een mooi, warm dekentje met een goed boek, met veel kussens rondom je en een zacht schapenvel onder je voetjes, dat is toch heerlijk thuis komen?”

De glazen Alvar Aalto schaal en Kastehelmi Votive theelichthouders zijn van glasexpert Iittala, het koppeltje eikenhouten Lovebirds van Kay Bojesen. Zo ontdek je wat volgens Freya een thuis gezellig maakt: “leuke decoratie op de kast en op bijzettafeltjes, mooie plaids en kussens in de zetel, heerlijke herinneringen aan verre reizen, een boeketje wilde bloemen op tafel…”

Bekijk hier alle foto's