Een exclusieve blik achter de schermen van Kasthall

Kasthall maakt al sinds 1889 unieke geweven en handgeknoopte tapijten. Maar wat houdt dat precies in? Lindsey van Master Meubel en Erine van Vitra Partner Store Antwerp trokken naar de fabriek van Kasthall in het Zweedse Kinna. Daar leerden ze dat er veel meer achter het tapijt in de showroom zit dan je op het eerste gezicht zou denken.

Het team van Master Meubel houdt de vinger aan de interieurpols. Daarbij zijn bezoeken aan beurzen en producenten essentieel. Lindsey van Master Meubel en Erine van Vitra Partner Store Antwerp gingen drie dagen op bezoek in Kinna in Zweden. Daar is de fabriek van Kasthall gevestigd.

“Bij een fabriek denken veel mensen misschien aan honderden arbeiders die aan een lopende band werken”, vertellen Lindsey en Erine. “Maar op de werkvloer van Kasthall voel je heel goed dat het nog steeds een familiebedrijf is. We hebben er met eigen ogen gezien hoe de tapijten met de hand gemaakt worden. Zo begrijp je beter vanwaar het product komt en hoeveel vakmanschap nodig is om hoge kwaliteit te bereiken.”

De drie dagen in Kinna waren goed gevuld. “We bezochten de fabriek maar we kregen ook toegang tot het archief van Kasthall. Daar zagen we tapijtstalen en modellen van vroeger. Bovendien namen we deel aan een workshop om je eigen tapijt samen te stellen. Kleur, formaat, ontwerp, vorm, alles kan op maat van de klant gemaakt worden.”

Dankzij de input van Lindsey en Erine kijken het Master Team en dus ook onze klanten vandaag anders naar de tapijten van Kasthall. “We hebben met eigen ogen gezien wat er allemaal mogelijk is”, legt het duo uit. “Voor een kleurrijk appartement kan je bijvoorbeeld perfect een kleurrijk tapijt samenstellen. Nu is het voor ons veel duidelijker hoe we onze klanten verder kunnen helpen. Bovendien kennen we het assortiment nu nog beter.”

Bekijk hier alle foto's