Een kleine kamer inrichten: 4 designtips

Woon je op een appartement of in een woning waar de kamers eerder aan de kleine kant zijn, dan wil je de beschikbare ruimte natuurlijk zo goed mogelijk gebruiken. Een kleine kamer inrichten lijkt misschien niet evident, maar als je rekening houdt met enkele slimme tips zal je zélfs in de kleinste ruimtes een zee aan plaats hebben. Het Master team helpt je op weg met 4 tips om een kleine kamer in te richten.

1. Alles-in-één

Een bed, een tafel, een apart bureau: wie in een studio woont moet heel wat meubelen bij elkaar zien te krijgen op een vaak kleine oppervlakte. Gelukkig zijn hier verschillende oplossingen voor te vinden, zoals het Italiaanse merk Clei dat gekend is omwille van zijn modulaire en flexibele meubelsystemen. Terwijl de Swing een combinatie brengt van een bed, sofa en kast, kan de Ulisse dining makkelijk worden omgevormd van een bed naar een elegante eettafel.

Een andere oplossing die je kan vinden bij Master Meubel is de Molteni-505: een kastenwand met geïntegreerd bureau. En ook het maatwerk van Poliform biedt verschillende mogelijkheden voor wie een kleine kamer wil inrichten.

2. Optisch vergroten met kleuren

Ga je een kleine kamer inrichten, begin dan met het kiezen van de juiste kleuren. Door deze slim te gebruiken kan je een ruimte namelijk al snel optisch vergroten – of net verkleinen wanneer je de foute kleurkeuzes maakt. In het algemeen worden lichte kleuren aangeraden voor kleine kamers, maar liefhebbers van contrast kunnen ook werken met een accentmuur. Veel hangt echter af van de ruimte in kwestie. Professioneel kleuradvies door een interieurarchitect is dan ook écht geen overbodige luxe. Het Master team geeft je graag de nodige raad!

3. Creatief met tafels

Hoewel er vaak niet aan wordt gedacht, kan je ook met een goede tafel heel wat kanten op. De Cassina-Naan tafel is bijvoorbeeld verkrijgbaar met een verlengbaar blad. Zo kan je de tafel gebruiken om gezellig aan te eten met z’n twee of als bureau, maar kan je het blad ook uittrekken wanneer je gasten ontvangt.

4. De juiste materialen voor een rustige indruk

Niet alleen voor de kleuren maar ook voor de materialen die je wil gebruiken geldt: hou het simpel en gebruik niet te veel zaken door elkaar. Dat geeft namelijk al snel een erg druk gevoel, zeker wanneer je een kleine kamer gaat inrichten. Beter is het om eenheid te creëren. Kies een of twee materialen waarop je wil focussen en trek die lijn door in de gehele kamer, of nog beter: in je volledige interieur.

Wil je een kleine kamer inrichten en zeker zijn dat je de ruimte optimaal benut? Dan kan je altijd terecht bij Master Meubel. Stuur ons een bericht voor een afspraak of kom gewoon eens langs in onze toonzaal. Van kleur- en materiaaladvies tot tips over de meubels: onze interieurarchitecten weten raad op elk vlak.