Een pareltje uit onze stoffeerderij: nieuwe hoes voor een Giorgetti fauteuil

Een nieuw jasje voor je favoriete stukken? Voor designmeubelen die nog in collectie zijn, bestellen we een nieuwe hoes bij de fabrikant. Maar voor erfstukken of oudere meubels werken we op maat. Zo kreeg dit stoeltje van Giorgetti een geslaagde makeover in onze stoffeerderij.

Achter onze showroom, boven de schrijnwerkerij, vind je de gordijnateliers en de stoffeerderij. Hier ontfermen onze ervaren medewerkers zich over jouw kostbaarheden. Een nieuwe overtrek doet een nieuwe wind door je interieur waaien, zonder de grote kosten en de impact op het milieu die nieuwe meubelen betekenen.

Master Meubel had deze klanten al verder geholpen met hun interieur. “Ook met onze stoffeerderij waren ze bekend”, vertelt Master interieurarchitecte Liesa. “Ze hadden hun lederen sofa laten reinigen en opvullen. Nu wilden ze dit stoeltje van Giorgetti een tweede leven geven.”

De fauteuil zat echter niet langer in de collectie van Giorgetti. Een nieuwe hoes bij de fabrikant bestellen was dus niet mogelijk. Wat dan gedaan? “Dan maken we een hoes op maat. Ik ben bij verschillende fabrikanten gaan zoeken naar een print die dicht aanleunde bij de originele. Die hebben we uiteindelijk gevonden bij JAB.”

Met de geknipte stof trok Liesa naar de Master stoffeerderij. “Het belangrijkste is het totaalbeeld”, vertelt Erna. “Daarom bekijken we eerst samen welk stuk van de stof waar op het meubel komt. Daarna gaan we knippen en stikken. Het is echt groepswerk. Ik ben wel content met het resultaat, ja.”

“Het is geen bandwerk maar handwerk”, vat ook Liesa samen. “De bloemen zitten terug perfect op de juiste plek. Onze klanten hebben opnieuw een prachtige fauteuil in hun interieur, die er zo goed als nieuw uit ziet.”

Bekijk hier alle foto's