Elegante erfstukken en modern maatwerk in een herenhuis

Het interieur van een herenhuis dat al vier generaties in dezelfde familie zit inrichten met een hedendaagse knipoog? Het hoeft geen heiligschennis te zijn. Dat bewijst deze realisatie van een woonkamer en dressing in Kapellen.

‘Je bent wat je eet’ parafraseren wij graag als ‘Je woont hoe je bent’. Het interieur van je huis is even persoonlijk als je favoriete parfum of je lievelingshemd. Daarom springen wij er als interieurarchitecten dan ook uiterst omzichtig mee om. En zeker wanneer het gaat om een herenhuis dat al vier generaties doorgegeven wordt van moeder op dochter.

Dressing op maat

De bewoners bezochten onze showroom in eerste instantie om een dressing op maat te laten maken. Interieurachitecte Shannen Smets stelde enkele kastenprogramma’s voor. “We hebben samen gekozen voor de warme lakkleuren en de kastindeling van Poliform. De klant was meteen verliefd op de eenvoudige, strakke uitstraling van het Italiaanse merk.”

De donkere kleuren maken van de dressing een rustgevende en gezellige ruimte. “Ook de commode in het midden is een stuk van Poliform, gemaakt op maat van de kamer en afgewerkt in een van hun mooie fineren. De dressing is afgesloten met schuifdeuren van Rimadesio. Zij zijn de marktleider in het werken met glas en metalen. Naast schuif- en draaideuren hebben ze ook meubilair en kastenprogramma’s in hun enorm aanbod.”

Een opfrisbeurt voor de erfstukken

De klanten waren onder de indruk van de dressing en vroegen Shannen om ook de woonkamer te herbekijken. “Hier hebben we enkele nieuwe elementen toegevoegd: de Softdream sofa van Flexform en de Fat-Fat bijzettafeltjes van B&B Italia. Het kleurenpallet is licht, fris en jong, eigenlijk het tegenovergestelde van de klassieke herenhuizen.”

In de woonkamer stonden twee fauteuils die net als de woning al vier generaties meegaan. Prachtige erfstukken maar waarvan je wel zag dat ze al enkele jaren op de teller hadden. “Hiervoor hebben we gebruik gemaakt van de talenten van ons Master atelier”, aldus Shannen. “De fauteuils zijn volledig opnieuw bekleed en de elegante pootjes zijn weer helemaal in orde. Ook de gordijnen zijn in ons atelier gemaakt.”

Geniet tenslotte nog even mee van het wondermooie interieur van dit herenhuis. Alle zichtbare, architecturale elementen, waaronder de vloer en de deuren in de hal, zijn nog authentiek. Hoe kun je daar nu niet verliefd op worden?

Bekijk hier alle foto's