Extremis brengt de natuur terug met biofiel design

Het voorbije jaar werd het belang van natuur voor iedereen duidelijk. Het Belgische Extremis legt al langer de link tussen natuur en design. Met een gids en een podcast verduidelijken ze wat biofiel design inhoudt.

Niet alledaagse, ingenieuze vormen zijn het handelsmerk van het Belgische merk Extremis. Hun ontwerpen zijn speels, kunstzinnig en steeds met een knipoog. Extremis is meer dan een collectie tuinmeubels. Tools for togetherness is hun motto, een echte levensstijl die mensen samenbrengt en hen laat genieten.

Genieten doen we ook van het getjilp van vogels, van een kleurrijk bloemenperk, van een knisperend vuur. Mensen houden instinctief van de natuur door onze biofilie. Dat is onze aangeboren behoefte naar verbondenheid met de natuur. Die is er niet voor niets. De natuur verlicht immers stress en verbetert onze gezondheid.

Jarenlang zaten we opgesloten in levenloze gebouwen. Die beschermen ons tegen de elementen maar verwijderend ons ook van de natuur. Nu is het tijd om de biofilie te omarmen. We brengen de natuur terug naar de bewoonde wereld. Maar dat houdt meer in dan kamerplanten en bloemen in je interieur te plaatsen.

Extremis wil de natuur verweven met architectuur, meubels, interieurs. Het legde haar visie op biofilie vast in een gids en een podcast. De 90 bladzijden tellende gids zit boordevol inspiratie en handige voorbeelden. De podcast Why on Earth is een interview van 30 minuten met onderzoeker Judith Heerwagen.

Je ontdekt de nieuwste tools for togetherness van Extremis in onze showroom. Zo werd de iconische Hopper tafel uitgebracht in een All Aluminium versie, beschikbaar in 5 verschillende kleuren. En in de Walrus collectie vind je de enige buitensofa die echt alle weersomstandigheden trotseert.