Flexform en Antonio Citterio, een droomhuwelijk

De Asolo sofa en de Tessa fauteuil zijn twee nieuwe ontwerpen van Antonio Citterio voor Flexform. Het intense partnerschap van meer dan veertig jaar leverde ondertussen een indrukwekkende collectie designklassiekers op.

Antonio Citterio en Flexform waren letterlijk voor elkaar voorbestemd. Zowel de designer als het bedrijf werden groot in Meda, ten noorden van Milaan. Citterio ging naar school met een van de zonen van de familie Galimberti, de oprichters van Flexform. Hij ontwerpt al meubilair voor het merk sinds hij nog studeerde.

‘Fatto in Italia’, tijdloze elegantie, comfort, kwaliteit, schoonheid. Dat zijn de kernwaarden van Flexform. Weinigen die die zo goed begrijpen als Citterio. Enkele van zijn meest succesvolle ontwerpen voor Flexform zijn de Groundpiece sofa, de Leda fauteuil en het Adda bed. Ook dit jaar groeit de collectie.

Comfort is het kernwoord bij de Asolo sofa. Hier vind je geen scherpe hoeken, kijk maar naar de armleuning, met de karakteristieke elegante plooi. De heerlijke donzige kussens, gevuld met polyestervezel en ganzendons, zijn perfect om te ontspannen. Deze veelzijdige sofa brengt stijl en elegantie in elke omgeving, van klassiek tot modern.

De Tessa fauteuil is dan weer een toonbeeld van vindingrijk ambacht, veel complexer dan zijn schijnbare eenvoud doet uitschijnen. Hij is volledig gemaakt van massief essenhout of gedraaide walnoot. De technieken voor de geweven zitting en rugleuning stammen uit de Italiaanse plattelandstraditie. Deze fauteuil maakt deel uit van de Tessa collectie die verder een poef, bank en salontafel met marmeren blad omvat.