Herontdek het Meesterschap van Charles en Ray Eames met de Eames Special Collection 2023

In de kleurrijke geschiedenis van 20e-eeuws design, schitteren Charles en Ray Eames als ware meesters. Hun nalatenschap omvat een indrukwekkende erfenis van meubelkunst, baanbrekende films en revolutionaire ontwerpen. Ze brachten niet alleen vernieuwing in de wereld van design, maar hun werk weerspiegelde ook een diepgewortelde passie voor kleur en creativiteit.

Het hart en de geest stonden centraal in het creatieve proces van Charles en Ray Eames. Ze omhelsden industriële materialen zoals multiplex, glasvezel en aluminium en veranderden ze in kunstwerken die zowel prachtig als functioneel waren. Deze ontwerpen ontstonden uit een onmiskenbare intuïtie en het verlangen naar perfectie in vorm, kleur en afwerking. 

Vitra's Eames Special Collection 2023

Voor Charles en Ray Eames was kleur veel meer dan alleen esthetiek; het was een middel tot expressie en communicatie. Kleur bracht boodschappen over, gaf leven aan objecten en betoverde de kijkers. Ray beschreef haar relatie met kleur als een voortdurende evolutie.

In samenwerking met het Eames Office introduceert Vitra nu de Eames Special Collection 2023. Deze collectie biedt frisse interpretaties van geselecteerde iconische werken van Charles en Ray Eames. Stukken zoals La Chaise, de Eames Elephant, de Eames Wool Blanket, de Plywood Mobiles, de Eames House Bird en de Organic Conference Chair worden opnieuw gelanceerd in zorgvuldig geselecteerde afwerkingen, stoffen en kleuren. Deze zijn geïnspireerd op het originele kleurenpalet van het ontwerpersduo, met houten elementen die zijn behandeld met de beproefde technieken die Charles en Ray gedurende hun carrière hebben verfijnd.

De Eames Special Collection 2023 is verkrijgbaar bij geselecteerde fysieke dealers, waaronder de Master Meubel & Vitra Partner Store Antwerpen, van september 2023 tot eind januari 2024.

De Eames lounge chair in stof

Bij de ontwikkeling van de Lounge Chair streefden Charles en Ray Eames naar optimaal comfort. Ze experimenteerden met verschillende lederen en stoffen bekledingen om de meest comfortabele materialen te vinden. In 2023 herintroduceert Vitra de Eames Lounge Chair met stoffen bekleding. Nubia, een zachte boucléstof met een levendige uitstraling, geeft dit iconische meubelstuk een warme en gezellige uitstraling. Bovendien zijn de hoezen afneembaar.

 

De Lounge Chair in Nubia wordt geleverd in een nieuwe verpakking, gewikkeld in katoenen stof in plaats van de gebruikelijke plastic zak, wat de ervaring nog verder verbetert. Ervaar de tijdloze schoonheid en het comfort van de Eames Lounge Chair op een nieuwe manier met deze speciale stoffen bekledingsoptie.