Het Master logo, een eerbetoon aan design

Een bezoek aan de Master showroom kunnen we om meerdere redenen aanbevelen. Allereerst is er uiteraard de uitgebreide collectie designmeubilair uit alle hoeken van de wereld, van de grootste gevestigde namen tot de hipste opkomende merken. Maar bezoekers leren hier ook begrijpen waar dat design vandaan komt. In onze Master Gallery ontmoet je de grootste meesters van het hedendaagse design. Bovendien ontdekt je hun ontwerpen in levenden lijve.

Draaien en spiegelen

Op de eerste verdieping van onze toonzaal vertellen we je aan de hand van originele foto’s, schetsen en plannen waarom dit gebouw de ideale locatie is voor een meubelshowroom. Het werd namelijk als dusdanig ontworpen door Lou Jansen en Rudi Schiltz. Die twee architecten werden later tot de Turnhoutse School gerekend. Jansen concipieerde zijn ontwerp op een raster, een kenmerk van zijn architectuur.

Die structuur valt vooral op wanneer je van de Steenweg op Diest de Langstraat indraait. Doordat de Langstraat een scherpe hoek maakt met de steenweg, staat het gebouw schuin op het perceel. Van bovenaf bekeken lijkt het dan ook een driehoek, ingevuld met vierkante blokken. Wie even met een luchtfoto van Master Meubel aan het draaien en spiegelen gaat, ziet zo het logo verschijnen. In de eerste versies van het logo werden de vierkanten nog ingevuld met portretfoto’s van de meesters van het hedendaags design, waar de zaak haar naam aan te danken heeft. Sinds 1985 wordt Master Meubel herkend door dit Iconische logo maar daar komt vanaf vandaag verandering in.

Bekijk hier alvast onze nieuwe huisstijl