Het outdooraanbod van MDF Italia (met een Belgische tint)

MDF Italia maakt kwaliteitsmeubilair voor elke ruimte, ook voor buiten. Met de lente in zicht heeft ze dan ook haar outdooraanbod stevig uitgebreid. Ontdek nu nieuwe versies van onder meer iconische tafels zoals de Offset, de Rock Table en de Tense.

Ook MDF Italia beseft het groeiende belang van buitenruimtes. Het resultaat is een complete buitencollectie van tafels, stoelen, banken en accessoires die elegantie, lichtheid van vorm en onderzoek naar materialen benadrukt. Tegelijk beantwoordt ze aan onze wens om te leven en te delen in de open lucht, in contact met de natuur.

Arpa, Offset & Tense

Ramón Esteve heeft verfijnde esthetiek gebrandmerkt in zijn Arpa-collectie, zonder daarbij comfort en functionaliteit uit het oog te verliezen. Zijn elegante sofa’s, fauteuils, poefs en salontafels combineren de sterkte van staal met de elegantie van touw. De verschillende soorten kussens bieden nog meer mogelijkheden, van informeel comfort tot languit relaxen.

Het materiaal speelt de hoofdrol in de minimalistische Offset tafel, ontworpen door het duo Meda-Quincoces. Voor buitengebruik wordt hij geleverd in geanodiseerd of mat geverfd aluminium, met een natuurlijk gesatineerd aluminium of glasgeglazuurd keramisch blad in delicate tinten saliegroen, steenrood en steengrijs.

Piergiorgio en Michele Cazzaniga deden uitgebreid onderzoek naar de meest geschikte materialen voor het outdooraanbod. Het resultaat is de iconische Tense Outdoor tafel, volledig gemaakt van aluminium. Hij is verkrijgbaar in 4 maten en 9 afwerkingen. Onze tip: kies voor de versie met aluminium blad, geverfd in een van de 5 gedurfde kleuren.

Neil Twist, Flow & Rock table

Jean Marie Massaud tekent voor enkele van de meeste iconische collecties van MDF Italia. Neil Twist is beschikbaar als stoel, fauteuil en kruk. De strakke, uitgebalanceerde lijnen van de geverfde stalen structuur worden omarmd door een touwweefsel, verkrijgbaar in 5 felle kleuren. Ook de Flow Filo dankt zijn elegantie aan het vakmanschap waarmee de dunne staaldraden met elkaar verbonden zijn. Aan de nieuwe ovale versie van de vloeiende Rock Table passen maximaal 12 personen. Natuurlijke kleuren inspireerden de afwerkingen.

La grande table, le banc & Fossil

Xavier Lust is een Belgische ontwerper en beeldhouwer. Hij overwint de grenzen van de materie door productiesystemen te ontwikkelen die hem toelaten objecten te maken met innovatieve volumes. Dat valt ook op in zijn drie nieuwste creaties voor het outdooraanbod van MDF Italia. La Grande Table en Le Banc zijn gemaakt van één plaat aluminium, terwijl de ziel van de lage tafel Fossil in wit cement gegoten is.