Inrichting, een proces van verschillende stappen

Van een blanco lokaal naar een ingerichte ruimte is een enorme stap. Onze interieurarchitecten delen het proces op in kleinere stappen. Zo weet je steeds perfect of de uiteindelijke inrichting zal voldoen aan jouw wensen, noden en eisen.

Deze klanten willen een restaurant aan de Belgische kust openen. “Het vertrekpunt was een blanco, casco ruimte”, vertelt Master Art Director Filip Versmissen. “De klanten hadden bepaalde vereisten voor het restaurant. Verder gaven ze ons veel vrijheid wat de invulling betreft.”

Voor dit project werkten we samen met het Turnhoutse architectenbureau AIM. Zij tekenden eerder de plannen voor de nieuwbouw achter onze toonzaal. “AIM is de perfecte partner voor de technische uitvoering en werfopvolging. Bovendien coördineren ze het werk van de verschillende aannemers.”

Van gesprek tot moodboard

De eerste stap in het proces is altijd een gesprek met de klanten. Zo krijgen we zicht op wensen, noden en eisen. “In dit geval kregen we ook zicht op de plannen voor het restaurant”, zegt Filip. “Bovendien kregen we meer inzicht in de zaak zelf. Op welke doelgroep wordt gemikt, welke keuken wordt er geserveerd… Belangrijke zaken om mee te nemen in het ontwerp.”

Op basis van de nieuwe informatie kon Filip aan de slag. “We zijn begonnen met het verzamelen van beeldmateriaal. Van gerechten, van materialen, maar ook bijvoorbeeld van de omgeving. De klanten wilden het kustlandschap in de zaak integreren. Dus gingen we op zoek naar invullingen die ook weer niet te voor de hand liggend waren.”

Met het beeldmateriaal stelde Filip vijf moodboards samen. “Tijdens een nieuw gesprek met de klanten werd gekozen voor een van die vijf richtingen om in verder te werken. Dat werd het vertrekpunt voor het concreter invullen van het restaurant.”

Renders en consultancy

Het moodboard wordt vertaald in digitale renders van de inrichting. “Allemaal conceptueel maar geeft wel een goed idee van het mogelijke eindresultaat. Je ziet en voelt de sfeer van het restaurant. Tegelijk houden we rekening met de vaste vormgeving, bijvoorbeeld voorzieningen zoals de open keuken en de toiletten, en met de praktische invulling, bijvoorbeeld voor de materialen en de circulatie.”

Na opnieuw overleg met de klanten en pas na goedkeuring wordt overgegaan tot bestelling en afwerking van het interieur. Inrichting is voor Master Meubel een proces waar we samen met de klanten door gaan. Dankzij het nieuwe Master Interieur Consultancy traject past jouw interieur bovendien perfect bij jouw bedrijf. Aarzel niet ons te contacteren voor meer informatie.

Bekijk hier alle foto's