Jori: comfort dat klinkt als muziek in de oren

De lounge chair, een cocon in een cocon of net een verwelkoming voor bezoek. Ideaal om te praten en te verbinden maar net zo goed om op jezelf te zijn en te genieten. Van een boek, van een dutje of van muziek. Bij deze vier comfortabele lounge chairs van JORI is de muziek je op het lijf geschreven.

Met meer dan 55 jaar expertise op de teller is het creëren van dynamisch zitcomfort voor het Belgische JORI het logische resultaat van ervaring en toewijding. Ergonomie, technologie en duurzaamheid gaan hand in hand bij hun ontwerpen. Daar getuigen ook deze vier muzikale lounge chairs van.

Brainbuilder, the relaxing bestseller

Zoals zijn naam al aangeeft, is deze fauteuil niet alleen goed voor je lichaam maar ook voor je geest. De Brainbuilder is het resultaat van 50 jaar ontwikkeling en biedt zitcomfort recht uit het hart van JORI. De volledige zwarte uitvoering is populair bij veel designliefhebbers.

MASTER LUISTERTIP: Een van de beroemdste albums aller tijden, The Dark Side of the Moon van Pink Floyd, ontleende zijn titel aan het nummer Brain Damage, over het vroegere bandlid Syd Barrett.

Mensana: minimal design, sublime seating comfort

Deze bijna meditatieve lounge chair werd een succes dankzij zijn geavanceerde ontwerp. Dat werd gedicteerd door de monumentale ergonomie en de ultieme ondersteuning van je rug. Zo stelt hij je lichaam perfect in staat om je geest helemaal op te laden.

MASTER LUISTERTIP: Servië deed het nooit beter op het Eurovisiesongfestival dan dit jaar met In Corpore Sano van Konstrakta, dat onder meer over het belang van fysieke en mentale gezondheid gaat.

Daydreamer, for dynamic lounging

Royaal, gastvrij, comfortabel ontspannen. Daarvoor staat de Daydreamer, perfect ontworpen om lekker in weg te kruipen. Zijn organisch uiterlijk geeft hem een jeugdige uitstraling. De losse voetenbank en de traploos verstelbare rugleuning geven loungen een dynamische dimensie.

MASTER LUISTERTIP: De opgewekte muziek van Daydream, een hit van The Lovin’ Spoonful uit 1966, beïnvloedde zelfs de Beatles. De single belandde in de jukebox van John Lennon en inspireerde Paul McCartney voor het schrijven van Good Day Sunshine.

Symphony: welcome home

Een nest, een cocon, kortom: de beste plek op aarde om te zijn. Dat is de JORI Symphony, die niet dient als fauteuil maar eerder je lichaam omhelst om het ultieme welzijn en de opperste ontspanning te bieden. Klinkt dat niet als muziek in de oren?

MASTER LUISTERTIP: Elke keer haar geliefde in de buurt is, weerklinkt er een symfonie, zo zong Diana Ross in I Hear a Symphony, een van haar favoriete liedjes die ze opnam met de Amerikaanse hitmachine die The Supremes waren.