Knoll Matic sofa: tussen een eiland en architectuur

Twee jaar geleden werd de Knoll Matic geïntroduceerd, een innovatief modulair zitsysteem ontworpen door Piero Lissoni. Hij zag de sofa als een platform zwevend in de ruimte, ergens tussen een eiland en een architecturaal werk. Er zijn nu nieuwe modules en nieuwe hoogtes beschikbaar voor de Knoll Matic.

Lissoni schonk aandacht aan elk detail van de Knoll Matic. Van de lage, lineaire zitplaatsen over de leuningen die vervormbaar maar toch ondersteunend en comfortabel zijn tot de gebruiksvriendelijke kussens. Zo sluit de sofa perfect aan bij de waarden die Knoll hoog in het vaandel draagt. Een tijdloze esthetiek, licht en elegant, nauwgezet vakmanschap, technologie en kwaliteit van het hoogste niveau.

Met het ragfijne onderstel verwijst Piero Lissoni duidelijk naar de iconische sofa van Florence Knoll zelf. Tot grote tevredenheid van Demetrio Apolloni, directeur van Knoll Europe. Hij wil een rode draad spinnen tussen de hedendaagse ontwerpen voor Knoll en de klassiekers uit de collectie. Een opdracht waar Knoll Matic met glans in slaagt.

De Matic is een discrete sofa. Hij kan zomaar opgaan in de achtergrond. Ideaal voor professionele omgevingen. Maar dankzij zijn krachtige karakter voelt hij zich ook thuis in het centrum van de aandacht. Een comfortabele eye-catcher voor jouw interieur.

Matic is trouwens niet één sofa. Dankzij de verschillende modules en afmetingen pas je hem aan jouw noden en wensen aan. Recent kwamen er nog enkele modules en hoogtes bij. Verliefd op deze sofa? Onze interieurarchitecten vertellen je er alles over. Contacteer hen met jouw vragen.

Ondertussen vergeet Knoll ook haar klassiekers niet. De Florence Knoll sofa is voortaan beschikbaar als vierzit. Bovendien werd de collectie uitgebreid met hoekmodules, een relax versie en een niet gecapitonneerde versie voor een meer tijdloze look.

De Florence Knoll Sofa is een vertaling van het ritme en de proporties van de moderne architectuur uit de jaren 50. Met een vrij, geometrisch profiel – een uitdrukking van de rationele ontwerpbenadering die Florence Knoll leerde van haar mentor, Mies van der Rohe – is de sofa uiterst modern en tijdloos.