Togo – Ligne Roset

De Togo van Ligne Roset, ontworpen door de Franse ontwerper Michel Ducaroy in 1973, is een iconisch meubelstuk dat bekend staat om zijn unieke, vloeiende lijnen en ongeëvenaarde comfort. Volledig gemaakt van polyurethaanschuim en verkrijgbaar in diverse stoffen en kleuren, biedt de Togo een tijdloze esthetiek die past in zowel moderne als klassieke interieurs. Met zijn modulaire opstellingen en ergonomisch design blijft de Togo een favoriet onder designliefhebbers wereldwijd.

De Togo van Ligne Roset is een opvallend voorbeeld van modern meubeldesign dat comfort en stijl perfect combineert. Zijn duurzame populariteit getuigt van de innovatieve visie van Michel Ducaroy en de kwaliteit van Ligne Roset’s vakmanschap.

Ontwerp en Kenmerken

Uniek Design: De Togo-collectie is bekend om zijn lage, vloeiende lijnen en zijn nonchalante, bijna sculpturale vorm. Het ontwerp is volledig gemaakt van schuim, zonder een traditioneel houten frame, wat zorgt voor een ongeëvenaarde zitervaring.

Materialen: De Togo is opgebouwd uit verschillende dichtheden polyurethaanschuim, wat zorgt voor comfort en ondersteuning. De hoes kan gemaakt zijn van verschillende soorten stoffen of leer, afhankelijk van de voorkeur van de klant.

Comfort: Het modulaire ontwerp en de ergonomische vorm van de Togo zorgen voor een uiterst comfortabele zitervaring. De zitting is laag bij de grond en heeft een diepe zit, wat ideaal is voor ontspannen en loungen.

Populariteit en Impact

Ondanks dat het ontwerp meer dan 50 jaar oud is, blijft de Togo populair vanwege zijn tijdloze en veelzijdige esthetiek. Het past zowel in moderne als in meer klassieke interieurs. De Togo is te vinden in veel designmusea en wordt vaak gezien in tijdschriften en interieurs van designliefhebbers wereldwijd. Het is een symbool geworden van Franse moderniteit en vakmanschap.

Variaties

De collectie bestaat uit verschillende modules, waaronder een fauteuil, een bank, een hoekstuk en een poef. Dit modulaire systeem maakt het mogelijk om verschillende opstellingen te creëren die passen bij verschillende ruimtes en behoeften. Ligne Roset biedt daarnaast ook een breed scala aan stoffen en kleuren, waardoor de Togo kan worden aangepast aan persoonlijke smaak en interieurstijlen.

Onderhoud

De onderhoudsvereisten voor een Togo kunnen variëren afhankelijk van de bekleding. Stoffen hoezen kunnen meestal worden gereinigd volgens de richtlijnen van de fabrikant, terwijl leren hoezen mogelijk specifieke behandelingen vereisen om hun uiterlijk en duurzaamheid te behouden. Voor hulp of vragen kan u altijd terecht bij ons.