Linteloo Isola van Roderick Vos, een eiland van schoonheid

Tafels moeten rond, vierkant of rechthoekig zijn? Niet van Roderick Vos. Voor het Nederlandse Linteloo ontwierp hij Isola, geïnspireerd door het patroon dat golven achterlaten op het strand.

Nadat hij in 1990 afstudeerde aan de Design Academy in Eindhoven, trok Roderick Vos met zijn vrouw Claire, een textielontwerpster, naar Soerabaja, de hoofdstad van de Indonesische provincie Oost-Java. Hier verdiepte Roderick, die zelf deels Aziatisch is van afkomst, zich verder in de Aziatische cultuur en ontwerpen. Terug in Nederland richtte het koppel Studio Roderick Vos op.

Na Jakarta is Soerabaja de grootste stad van Indonesië. Ze bevindt zich aan de monding van de rivier de Mas in de Javazee en is een belangrijke havenstad. Zou Roderick hier geïntrigeerd gekeken hebben naar het paringsspel tussen de zeegolven en de zandkust? Dat vormde in elk geval de inspiratie voor Isola, een bijzondere reeks tafels.

De bladen van de zes bijzet-, salon- en eettafels hebben organische, golvende vormen met minutieus gefreesde patronen. Ze maken van Isola een eiland van schoonheid, in iedere ruimte. Zo sluit ze perfect aan bij Rodericks designfilosofie: “Ik wil mensen blij maken met mooie, nuttige objecten: stukken die esthetisch genoegen uitstralen, krachtige vormen die mooi, goed en waar voelen.”

De massief eiken Isola wordt handgemaakt in Nederland. Ze is beschikbaar in zes formaten en kan afgewerkt worden in white-wash, antraciet of marone, allemaal met gepigmenteerde olie. Nieuwsgierig naar de Isola? Master Meubel is al jarenlang officieel verdeler van Linteloo. In onze showroom vind je ook bestsellers zoals de Hamptons en George sofa’s en de Manhattan salontafel. Contacteer ons dus gerust voor meer informatie!