Mensen maken Montis

Master Meubel heeft design in haar DNA. Dan is het fantastisch om hetzelfde oog voor kwaliteit, vakmanschap en comfort te ontdekken bij meubelproducenten. Zeker wanneer ze zich letterlijk op een boogscheut van ons bevinden. Dit is het verhaal van Montis.

 

Montis gelooft in verschillende motto’s. “Mensen maken Montis” is misschien wel de belangrijkste. Heel wat medewerkers zijn al 20, 30, 40 jaar aan de slag voor het Nederlandse bedrijf. Zij zetten hun vakmanschap in voor meubels die perfect balanseren tussen heerlijk zitcomfort en esthetische zeggingskracht.

Montis gelooft ook in het credo “onderzoek alles maar behoud het goede”. Innovatieve technieken en nieuwe materialen worden gebruikt maar niet om wat zichzelf bewezen heeft zomaar overboord te gooien. Het resultaat is een rijk productgamma, met meubels waar je gelukkig van wordt. Niet alleen als je ze gebruikt, ook als je er naar kijkt. Ze zijn geraffineerd, stijlvol, een tikje speels, niet te opdringerig.

Montis werd opgericht in het midden van de jaren zeventig, toen Nederlandse ontwerpers een frissere, eigentijdse vormentaal ontwikkelden. Het hoofdkwartier bevindt zich in Dongen, op amper drie kwartier rijden van Turnhout. Een van de mede-oprichters was Gerard van den Berg – Montis is Latijn voor ‘van de berg’. Hij ontwierp klassiekers zoals de Charly en Chaplin fauteuils. Die behoren nog steeds tot het assortiment.

In de jaren 1990 en 2000 was Gijs Papavoine hoofdontwerper. Van zijn hand is onder meer de populaire AXEL sofa. Daarnaast doet het bedrijf beroep op Nederlandse talenten en bekende buitenlandse namen. Twee andere klassiekers in onze showroom, de Ella en Lotus fauteuils, werden ontworpen door Niels Bendtsen en Simon Pengelly.