Nieuw bij Master Meubel: NAC tafel, Not A Circle

Men zegt vaak ‘form follows function’ maar in dit geval kunnen we stellen ‘form follows nature’. De nieuwste toevoeging aan de Master meubellijn is NAC, een amorfe tafel van massief eiken, ontworpen naar de gulden snede.

In onze showroom vind je duizenden producten van honderden designmerken uit alle hoeken van de wereld. Hierdoor hebben onze interieurarchitecten dan ook een wijde blik op de markt. Het gebrek van een amorfe tafel, voor een tiental personen, sprong in het oog.

Toen onze interieurarchitecten dat signaleerden, greep Art Director Filip Versmissen naar zijn tekenprogramma. “Ik ben begonnen met een aantal schetsen met als basis de gulden snede”, vertelt hij. “Die is gebaseerd op een wiskundige verhouding, gekend als de Fibonacci reeks, die vaak voorkomt in bijvoorbeeld de natuur en de beeldende kunsten. Het geeft het tafelblad van de NAC een eigenheid en vloeiende elegantie die zich onderscheid van de status quo.” Het onderstel werd zo ontworpen dat er nooit een poot in de weg zit, waar je ook aanschuift.

Ontwerpen doe je natuurlijk niet alleen. Het is een samenwerking tussen alle betrokken afdelingen om zo beroep te doen op iedereen zijn expertise. “Zo mocht het Sales team beslissen welke voet en welke afwerking de tafel kreeg. Onze interieurarchitecten kunnen die keuze namelijk nemen vanuit de praktijk, in functie van lopende en toekomstige realisaties.”

De nieuwe tafel wordt volledig in onze Master Ateliers geproduceerd, waar vakmanschap en kwaliteit centraal staan. “De ruwe planken komen binnen en worden hier geschaafd, geschuurd, gelijmd, gefreesd en vervolgens afgewerkt tot de perfectie. Het resultaat is een massief eiken tafel, gemaakt voor het leven. Is er iets aan, dan kan je onmiddellijk terecht bij ons, de producent.”

“We produceren al langer meubilair op maat”, vertelt Filip. “Nu bouwen we ook aan onze eigen meubellijn die gaandeweg meer en meer zal uitbreiden.” Not A Circle, NAC, is nu beschikbaar en te bezichtigen in de showroom en komt met eigen certificaat en nummering.

Bekijk hier alle foto's