Nieuw bij Master: Vitra Branded Space

Vanaf 23 maart 2024 ontdek je een, nog meer, uitgebreide selectie designmeubelen van Vitra in onze showroom. Master is al jarenlang een van de belangrijkste Vitra Dealers in België. Om die reden hebben we nu samen met Vitra een branded space ontworpen, bovenaan in onze showroom. We delen een voorliefde voor hedendaags design, ontworpen door meesters van vroeger en nu.
Vanaf 23 maart 2024 ontdek je een, nog meer, uitgebreide selectie designmeubelen van Vitra in onze showroom. Master is al jarenlang een van de belangrijkste Vitra Dealers in België. Om die reden hebben we nu samen met Vitra een branded space ontworpen, bovenaan in onze showroom. We delen een voorliefde voor hedendaags design, ontworpen door meesters van vroeger en nu. Vitra staat bekend om zijn samenwerking met beroemde ontwerpers zoals Verner Panton, Jean Prouvé en Charles en Ray Eames. Als een familiebedrijf van de derde generatie volgt Vitra een sterke ecologische, culturele en commerciële missie. Net zoals bij Master. Vitra doet meer dan alleen design meubelen op de markt brengen. Op de Vitra Campus en in het Vitra Design Museum, met inspirerende tentoonstellingen en uitgebreide designarchieven, wordt niet alleen de rol van design en architectuur in de samenleving onderzocht, maar worden ook bezoekers en medewerkers geïnspireerd om na te denken over de toekomst van onze leefomgeving.

Panton & Eames

Beide designers doen misschien een belletje rinkelen? Zowel Eames als Panton hebben een enorme invloed gehad op de ontwikkeling van het merk Vitra. Charles en Ray Eames hebben Vitra sterk beïnvloed en blijven dat ook nu nog steeds doen. Het was de ontmoeting met hun designs die het begin van Vitra als meubelfabrikant inluidde. Niet alleen de producten van Charles en Ray Eames hebben hun stempel gedrukt op het merk. Hun ontwerpfilosofie levert ook vandaag nog een belangrijke bijdrage aan de waarden, oriëntatie en doelstellingen van het bedrijf. Verner Panton drukte zijn stempel op de ontwikkeling van vormgeving in de jaren zestig en zeventig. Nadat Verner Panton een stoel ontworpen had die volledig uit één stuk kunststof bestond, duurde het enkele jaren voordat hij een fabrikant vond die het design ook effectief wilde produceren. In 1963 kwam hij voor het eerst in contact met Vitra en samen ontwikkelden ze de Panton Chair die in 1967 werd voorgesteld. Wij kunnen ongetwijfeld deze kennis nog aanvullen met leuke verhalen en anekdotes die je nog niet kent.