Nieuw van Zanotta: Pianoalto sofa en Maggiolina fauteuil

Zanotta heeft Intimacy voorgesteld, de nieuwe collectie voor 2021. Het Italiaanse designmerk zet in op functionele meubels met een ziel en duurzame stoffen. Opvallend nieuws is er over de Pianoalto sofa en Maggiolina fauteuil.

Marco Zanuso ontwierp de Maggiolina fauteuil als inzending voor Low Cost Furniture, een wedstrijd die het Museum of Modern Art in New York eind jaren veertig organiseerde. Hij experimenteerde met een innovatief systeem om de zitting aan het frame te bevestigen. Het stalen buisframe en de lederen zitting geven de stoel zijn iconische luxueuze uitstraling. De Maggiolina keert terug in de catalogus van Zanotta in zijn originele versie met stoffen kussens.

De modulaire Pianoalto-collectie van Ludovica+Roberto Palomba bestaat uit verschillende zitelementen die samen prachtige sofa’s vormen. Zo kan de Pianoalto aan elke ruimte aangepast worden. Minimalisme, functionaliteit maar vooral comfort staan centraal. De collectie werd dit jaar uitgebreid met twee nieuwe elementen die nieuwe, golvende, open combinaties mogelijk maken.