Pak uit met deze vijf Extremis weetjes

We houden van design, we zijn gek op outdoor design en we zijn extreem wild van Belgisch design. Geen wonder dus dat we fan zijn van Extremis, het Belgische outdoormerk. Elke keer opnieuw weet het te verrassen met excentrieke ontwerpen. Net zoals jij voortaan weet te verrassen met deze vijf weetjes over meubels van Extremis die je in onze showroom vindt.

1 Het begon met een picknicktafel voor de hele familie

In 1994 brengt Dirk Wynants zijn eerste meubel op de markt. Als vader van drie vond hij het belangrijk om kwaliteitsvolle momenten door te brengen met de hele familie. De Gargantua heeft in de hoogte verstelbare banken zodat iedereen op dezelfde ooghoogte zit. Het ultieme symbool van inclusiviteit en de logische aanleiding voor het motto van Extremis: ‘tools for togetherness’. 

2 Een tafel en stoelen die de liefde in cijfers gieten

Wat is er romantischer dan naast elkaar aan een tafeltjes plaats te nemen en de wereld voorbij te zien glijden? De Extremis Bistroo doet onmiddellijk denken aan een gezellig balkon in de ochtendzon of een relaxte koffie met je geliefde na het werk. De dubbele O verwijst naar de karakteristieke O-vormige rugleuningen. Drie poten, twee zitplaatsen, één tafelblad en samen in dezelfde richting kijken, dat is echte liefde. 

3 De nieuwe tafel is genoemd naar een bar

Hoewel de exotische naam anders doet vernoemen, werd de eerste tiki bar in 1933 in Hollywood geopend.
Later opende een tiki bar, met rumcocktails en verwijzingen naar de Polynesische cultuur, in Hawaii. Daar
zouden de nieuwe Extremis Tiki tafel en stoelen niet misstaan hebben. Dankzij het lichte, ingenieuze ontwerp
zijn ze handig in gebruik en passen ze bij elke gelegenheid. De perfecte cocktail voor jou aperitief!

4 Extremis kent zijn klassiekers

Dirk Wynants is de zoon van een meubelmaker en studeerde interieur en meubelontwerp aan Sint-Lucas Gent. Maar hij kent niet alleen zijn designklassiekers. De Gargantua en diens opvolger, de Pantagruel, werden vernoemd naar de hoofdpersonages van een boekenreeks van François Rabelais. Die beschrijft in een rauwe, soms platvloerse stijl de avonturen van twee reuzen, vader Gargantua en zoon Pantagruel. 

5 Een Amerikaanse boot & Japanse vouwkunst 

Pontsūn is het Japanse woord voor ponton. Drijvende platformen bestaan al eeuwen. De Amerikaanse boer Ambrose Weeres bedacht echter pas in 1951 dat ze ook gebruikt kunnen worden als stabielere motorboot. Als CEO van botenbouwer Weeres Industries kreeg hij later de bijnaam ‘mister Pontoon’. Net als een pontonboot dient de Extremis Pontsūn om vrienden samen te brengen. De vouw in de stalen poten werd geïnspireerd door origami, de Japanse vouwkunst. 

Onze showroommodellen