Realisatie: 3 ruimtes inrichten vanaf nul

Een wit blad kan zowel afschrikwekkend als aanlokkelijk zijn. Deze klanten deden een volledige opfrissing en/of verbouwing van hun leefruimte, keuken en eetplaats. Zo kon bij de interieurinrichting het meubilair vanaf nul gekozen worden.

Luchtige en elegante zithoek

In de eerder lange dan brede zitruimte is de Moov sofa van Cassina het grootste element. De opklapbare ruggen bieden een uitstekend comfort. De ranke pootjes houden het geheel toch luchtig.

De vrijstaande poef biedt extra plaats om de benen op te leggen wanneer heel het gezin tv kijkt. Bij bezoek dient hij als extra zitplaats. De slanke, ronde Sen bijzettafeltjes van DePadova passen perfect bij de elegante Moov.

Om de verbinding tussen de zithoek en de leeshoek niet te blokkeren, kozen de klanten en interieurarchitecte Isabelle voor een B&B Italia Metropolitan. Deze draaibare, hoge fauteuil biedt ook ondersteuning aan de nek en schouders.

Interieurinrichting met een idee

ssen de zithoek en de eetplaats bevindt zich een leeshoek annex aperitiefruimte. Hier vonden twee Bao fauteuils en een Oki bijzettafel, beide van Walter Knoll, hun plaatsje. De fauteuils zijn bekleed met tuigleder, gecombineerd met velours. Ze kunnen richting eetplaats, keuken of zithoek gedraaid worden.

De lange, witte muur wordt gebroken door een kastcombinatie van Pastoe in matte lakkleuren en hout. De zwevende Vision en Boxes bieden ruimte voor onder andere boeken en decoratie. Spelen met de balans tussen contrasten en combinaties is een van de moeilijke evenwichtsoefeningen bij interieurinrichting.

Bewust gekozen stoelen en krukjes

De lange tafel in de eetplaats wordt af en toe ook gebruikt als werktafel. De stoelen moeten dus voldoende zitcomfort bieden. De Flow Slims van MDF Italia met houten poot passen mooi bij de houten kastdeuren in de keuken. Tegelijk voegen ze warmte toe aan de koelere materialen in de eetplaats, zoals de tafel en de vloer.

De Flow Pouf krukjes, ook van MDF Italia, houden de kopse kanten van de tafel visueel open. Bovendien bieden ze extra zitplaatsen, bij feestjes kunnen ze bijvoorbeeld makkelijk bijgezet worden in de zithoek.

Perfectie tot in de details

Ook de raamdecoratie werd op maat gemaakt in het Master atelier. Zowel de sluitgordijnen als de vaste paneelgordijnen zijn gemaakt in verschillende kleuren van de stof ‘Stazzano’ van Jab. Uit onze Master Shop kozen de klanten tenslotte heel wat prachtige accessoires van verschillende merken, waaronder IittalaVitra en When Objects Work. Ontdek ze allemaal hieronder. 

Bekijk hier alle foto's