Comfortabel werken met een huiselijke sfeer

De voorbije maanden werkten we allemaal vaker thuis. Soms zelfs meer dan ons lief was. Maar ook je werkplek is gebaat bij een huiselijke sfeer. Master interieurarchitect Isabelle toont in deze realisatie hoe je rust en uniformiteit in je werkomgeving krijgt.

Vastigo in Zandhoven helpt klanten bij het kopen en verkopen van een woning, appartement of ander vastgoed. “Ze wilden dat de nieuwe inrichting van hun kantoor, met een ontvangstgedeelte voor klanten en enkele werkplekken, een warme, huiselijke sfeer zou uitstralen”, vertelt Isabelle. “Dat biedt namelijk verschillende voordelen. Onderzoek toont aan dat je in zo’n omgeving minder stress ervaart en dat het de communicatie ten goede komt. Bovendien is het prettiger werken en voelen ook je klanten zich thuis.”

Het huiselijke gevoel is een natuurlijk gevolg van de juiste combinatie van meubilair en materialen. “De textuur van de stoffen is belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan de natuurlijke samenstelling van de Merino gordijnstof van het Belgische Pure & Present. Verder maakten we gebruik van gerookt eiken in de meubels en messing in de verlichting.”

Zaakvoerster Mara van Vastigo had zelf haar oog laten vallen op de Seven tafel van B&B Italia, een ontwerp van Jean-Marie Massaud. “Een uitstekende keuze”, vindt Isabelle. “Dankzij haar bijzondere vorm is het fijn samenzitten met klanten aan deze tafel. Je hebt namelijk met iedereen een goed contact. Bovendien doorbreekt ze de rechte lijnen in een interieur.”

De gestoffeerde kuipstoelen met houten pootjes rond de Seven tafel komen uit de CLOSE reeks van het Nederlandse Arco. “Net zoals de bureaustoel aan de balie in de ontvangstruimte. Door ze dicht bij elkaar te plaatsen, krijg je uniformiteit in je interieur. Dat geeft onmiddellijk een gevoel van rust.”

In de achterste ruimte bevinden zich de kantoren. “Hier komen niet direct klanten”, vertelt Isabelle. “De inrichting is dan ook wat puurder en praktischer. De Vitra Physix bureaustoelen, een echte bestseller uit onze collectie, zorgt voor uitstekend zitcomfort.” Een grote en een medium Hourglass bloempot van Ferm Living zorgen voor extra aankleding en huiselijke sfeer.

Bekijk hier meer foto's