Realisatie: de Churchill Club van moodboards tot interieur

Master Meubel maakt het droominterieur van haar klanten waar. Of die klant nu een particulier, een architect of een succesvolle entertainmentgroep is. Master interieurarchitecten Hans en Isabelle vertellen hoe de inrichting van de Churchill Club, een exclusief restaurant voor de spektakelmusical 40-45, tot stand kwam.

Studio 100 nam zelf contact op met Master Meubel voor de uitwerking van de Churchill Club. “In het begin was de vraag nog redelijk abstract”, vertellen Hans en Isabelle. “We wisten dat Studio 100 een ‘vipper dan vip’-ruimte wou voor 40-45, een musical die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Voor de eerste vergadering hebben we drie moodboards gemaakt. Daarvoor baseerden we ons op kleuren en materialen uit die periode.”

Het Master team zat eind maart voor het eerst samen met Gert Verhulst en Sergio Herman in AIRrepublic, het restaurant van Sergio in de jachthaven van Cadzand. “Gert en Sergio hebben ons duidelijk gezegd wat hun verwachtingen waren. Die brainstorm van zes uur is de basis geworden van ons ontwerp.”

Tijdens het uittekenen van een interieur houden de architecten waar mogelijk rekening met de wensen van de opdrachtgever. “In de Churchill Club was circulatie bijvoorbeeld belangrijk. Daarom lopen de ruimtes subtiel in elkaar over. Tegelijk kunnen ze van elkaar gescheiden worden door het gordijnsysteem centraal in het restaurant.”

Proces

Het voorontwerp van Hans en Isabelle werd relatief snel goedgekeurd door Gert en Sergio. “Uiteraard hebben zij nog suggesties gedaan en zijn ze betrokken gebleven. Het is een proces waar je doorheen gaat. Gert vond bijvoorbeeld de sfeer en het comfort belangrijk.”

De opvoeringen van 40-45 vinden plaats in een pop-uptheater. “Maar de Churchill club gaat een lange periode intensief gebruikt worden”, vertellen Hans en Isabelle. “Daarmee hebben we ook rekening gehouden. De klant geeft ons input, wij denken verder mee vanaf nul. Iedereen krijgt een persoonlijke benadering.”

Op maat

Een vormgeving op maat dus, dankzij de creativiteit van de interieurarchitecten, de ruime keuze van meubilair uit de verschillende collecties en de flexibiliteit van het Master Atelier. “Banken, de toog, tabletten, de bar, dat is allemaal in het atelier op maat gemaakt. Ook de behangwerken hebben we zelf uitgevoerd. Wij zorgden voor de beste combinaties van vormen, materialen, stoffen, leders en lakkleuren.”

Half september werd de Churchill Club opgeleverd. “Een realisatie op korte termijn dus, die enkel mogelijk was dankzij de aangename samenwerking met Studio 100. Tijdens de levering en de plaatsing van de meubels waren we zelf ter plaatse. Daar willen we steeds absoluut bij zijn, om te finetunen op het laatste moment. Zoals Sergio ons op het hart drukte: de perfectie schuilt in de details.”

Bekijk hier alle foto's