Realisatie: de juiste meubels zorgen voor meer licht

Om meer licht je interieur binnen te trekken, hoef je niet noodzakelijk muren te slopen of ramen te vergroten. Ontdek in deze realisatie hoe de combinatie van de juiste meubelen, verlichting en raamdecoratie een groot verschil kan maken.

“Deze klanten wilden vooral graag meer daglicht door hun woning laten stromen”, vertelt interieurarchitecte Isabelle. “Ze speelden zelfs met het idee om de korte muurtjes tussen de zithoek vooraan en de centrale eetplaats te slopen, zodat er één grote ruimte ontstond. Ik heb hen echter geadviseerd om die authentieke architecturale kenmerken te behouden, net zoals de twee originele schouwen.” Isabelle zorgde voor meer lucht en licht met de juiste combinatie van meubels, verlichting en raamdecoratie. “Daarom hebben we er ook voor gekozen om rond de schouwen te werken, die bepalen de sfeer in de ruimtes.”

Zithoek vooraan

De zitmeubelen in de zithoek vooraan zijn een Cor Pilotis bank en de compacte 369 fauteuil van Walter Knoll. “Die kan gemakkelijk verzet worden: dichter bij de haard, in het rond als er bezoek is, gericht naar de televisie… Bovendien is de fluwelen bekleding ideaal als kleuraccent en extra textuur naast de lederen Cor.” Porro zorgde voor zowel een licht maar goedgevuld Load It boekenrekje als het Modern zwevend televisiemeubel.

Licht in de eetkamer

Blikvanger in de eetplaats is de Modern kast van Porro. “De combinatie van kleuren en materialen geeft het geheel een speels tintje. Hier en daar heb je contrast nodig om wat pit te brengen en er geen te flauw geheel van te maken. De indeling van de Modern werd helemaal afgestemd op het type glaswerk en de afmetingen van bepaalde serviezen die er in moesten.”

De Arco Slim tafel en zitbank, de Walter Knoll Liz stoelen en het Zanatto Calamo bureau in de hoek passen wonderwel bij elkaar. “De bank maakt het geheel van de drie achter elkaar gelegen ruimtes rustiger dan wanneer er acht stoelen zouden staan. Om dezelfde reden kozen we de Lumina Italia Dot hanglamp met de platte schijf. Door de ranke vormgeving van de tafel en de bank mogen die gerust donker zijn zonder de ruimte donkerder te maken.”

Kleuren + meubels + gordijnen = licht

Wie de foto’s hieronder bekijkt, zal het met ons eens zijn dat we op dit interieur het stempel ‘mission accomplished’ mogen zetten. “Dankzij de geadviseerde kleuren voor de schilderwerken, de juiste meubels en de semi-transparante gordijnen vooraan oogt het geheel luchtiger dan ooit en sijpelt het daglicht door tot in de eetplaats”, besluit Isabelle.

Bekijk hier alle foto's