Realisatie Den Bosch: op maat van de klant

Deze herinrichting van het interieur van een moderne woonkamer met karaktervol meubilair en heel wat werk op maat toont mooi aan hoe nauw onze interieurarchitecten betrokken zijn bij het verwezenlijken van de dromen van onze klanten.

“De klant bezocht onze toonzaal met de vraag om de woonkamer, bestaande uit een zitruimte en een televisieruimte, te herorganiseren”, vertelt Filip Versmissen. Een eerste rondleiding door onze Master showroom is als kennismaking met de klant een belangrijke stap in het proces. “Je moet op zo’n kort mogelijke tijd zo veel mogelijk te weten komen over de klant om een zo’n gepersonaliseerd mogelijk ontwerp te maken.”

Filip tekende de technische plannen maar maakte ook een 3D-impressie. “Eenvoudig maar zeer nuttig. Dat doen we enkel bij maatwerk zodat de klant een goed idee heeft hoe de ruimte er uit zal zien.” Voor deze woonkamer werden twee kasten en een wandverlichting op maat gemaakt in het Master atelier.

Kasten en wandverlichting op maat

Een belangrijk onderdeel van het nieuwe ontwerp van Filip was een laag L-vormig meubelstuk. Het heeft twee functies: het doet tegelijk dienst als opbergruimte, onder meer als boekenkast en barmeubel, en als afscheiding tussen de zithoek en de televisieruimte om een B&B Italia sofa te kunnen plaatsen.

De verbinding tussen de twee ruimtes wordt gemaakt door de wandverlichting. “Ook een eigen ontwerp en bovendien dimbaar met een afstandsbediening. Het materiaal hebben we zo gekozen dat het past bij het parket op de vloer.”

Keuze van de meubels

Naast de Flexform sofa in de andere hoek van de ruimte bevindt zich een radiator. “Die hebben we ingekast zonder dat de werking ervan verminderde”, vertelt Filip. “Er staat nu een mooie lamp op en er is een fijn legplankje in verwerkt om een glaasje op weg te zetten.”

Naast de sofa’s van B&B Italia en Flexform kozen de klanten voor een tapijt van het Zweedse Kasthall, het Shell bijzettafeltje van Zanotta en de prachtige blauwe B&B Italia Grande Papilio fauteuils. De bestaande Pastoe televisiekast tenslotte werd helemaal opnieuw gelakt in het Master atelier zodat onze klanten ten volle konden genieten van hun gloednieuw interieur.