Realisatie: design klassiekers bij een projectontwikkelaar

Wie een tijdloos, elegant interieur wil, komt onvermijdelijk uit bij de klassiekers van het hedendaags design. In de kantoren van Development Coordination Belgium vullen decennia oude en piepjonge meubelstukken elkaar aan.

Projectontwikkelaar Development Coordination Belgium uit Antwerpen klopte bij de Vitra Partner Store Antwerp aan met de vraag om drie ruimtes in te richten. “Het ging om de vergaderzaal, zithoek en eethoek”, vertelt Claudia Andolfi, salesmanager in de Vitra Partner Store. “Ze wilden een tijdloos, hoogwaardig interieur, dan is het logisch dat je bij Vitra uitkomt. Ik heb enkele voorstellen gedaan en hen bezocht met stalen. Zo hebben we samen een match gevonden.”

Die match kwam er ook tussen de Vitra-klassiekers van vroeger en nu. De drie verschillende bootvormige Eames Segmented Tables bijvoorbeeld dateren uit 1964. Zij werden aangevuld met de Softshell Chairs van de Bouroullec broers, uitgebracht in 2008. In de zithoek complementeren de Organic Chair van Charles Eames en Eero Saarinen uit 1940 en de Guéridon salontafel van Jean Prouvé uit 1949 elkaar. In de eetplaats staan dan weer All Plastic Chairs van Jasper Morrison die amper vijf jaar op de markt zijn.

De keuze voor de eikenfineer van de Segmented Tables, de massief eiken Guéridon en de Organic Chair met zijn zwart essen onderstel is uiteraard geen toeval. “De materialen van het meubilair vormen zo een mooi geheel met het hout van de vloerbekleding en de armaturen”, legt Claudia uit.

MASTER TIP: Geen zin om de helft van je budget opzij te zetten voor meubilair? Master Meubel werkte innovatieve leasingformules uit voor professionals. Zo krijg je het interieur van je dromen aan interessante voorwaarden. 

Bekijk hier meer foto's