Realisatie: een appartement dat gezien mag worden

Minder energiekosten, een lagere aankoopprijs, minder open ruimte die in beslag wordt genomen: compact wonen is de toekomst. Dit appartement geeft je de ideale blauwdruk hoe je het meeste haalt uit je beschikbare oppervlakte.

De ouders van deze klant kochten een paar jaar geleden meubels bij Master Meubel. Ze werden toen geholpen door Master interieurarchitecte Isabelle. “Nu heeft hun dochter zelf een compact appartement gekocht”, vertelt Isabelle. “Ze is daarom op zoek gegaan naar een beperkt aantal stukken. Maar dat betekent niet dat ze toegevingen heeft gedaan. Het zijn stuk voor stuk items die gezien mogen worden.”

Dat gaat zeker op voor de 3107 van Fritz Hansen, beter bekend als de legendarische vlinderstoelen van Arne Jacobsen. Deze twee monochrome exemplaren hebben ranke, witte poten en een schaal in white ash. “De klant werkte samen met een interieurarchitecte voor onder meer de keuken en de ingemaakte kasten. Zij stelde ook de vlinderstoelen voor. Ze vroegen mij alternatieven en ik heb uiteindelijk nog stoelen van Thonet voorgesteld. Die vonden ze super maar net iets boven het budget.” Deze realisatie is dan ook een mooi voorbeeld van de werkwijze van Master Meubel, waarbij samenwerking centraal staat.

Accesoires, bloemen en plantjes

Met het berken Artek Stool 60 krukje, het ronde Arper Dizzie tafeltje en de zwarte HAY Tray Table staat er verder hedendaags design van onder meer Alvar Aalto en Lievore Altherr Molina in het appartement. Let ook op de sfeervolle verlichting, met de hanglampen Nelson Cigar Bubble van Hay naast het bed en Semi Pendant van Gubi boven de ronde tafel en de zwarte Leaf Floor leeslamp van Muuto naast de zetel.

Voor de afwerking snuisterde de klant onder meer rond in onze Master Shop. “Het interieur is naar mijn mening heel mooi aangeklaad met de juiste accessoires, bloemen en plantjes”, aldus Isabelle. “De Lygnby theelichtjeshouders hebben de kleuren smoke, green en midnight blue.” Verder ontdek je nog een kleine Vitra Eames Elephant en het Loop Cushion en de Mus Plant Pot van Ferm Living in het appartement.

Tips van Isabelle voor de inrichting van een compacte woning

  • Plaats niet te veel meubels maar kies gericht een paar mooie stuks uit
  • Mooi en tijdloos meubilair hoeft niet tot de duurste segmenten te behoren, kijk goed rond vooraleer je beslist
  • De circulatie in je kamer zal vlotter verlopen als je een rond tafeltje kiest in plaats van een vierkant of rechthoekig
  • Luchtige, elegante stoelen met fijne pootjes geven je kamer meer ruimte
  • De juiste verlichting is essentieel om een goede sfeer te bekomen

Bekijk hier alle foto's