Realisatie: Een familiezaak, ook voor klanten

Een interieur inrichten betekent voor Master Meubel een echte wisselwerking tussen onze interieurarchitecten en onze klanten. Dit koppel kwam via hun ouders en architectenbureau AIM bij ons terecht voor hun eetkamer en salon.

Master interieurarchitect Glenn legde het eerste contact met deze klanten in onze showroom. “De ouders van mevrouw waren al jaren klant bij ons”, vertelt Glenn. “Ze hebben recent een huis vlakbij verbouwd. Het koppel klopte bij ons aan voor de inrichting van de eetkamer en het salon. Bij dat eerste gesprek, in het gezelschap van hun architect, was er onmiddellijk een klik.”

Tijdens een wandeling door de toonzaal leerde Glenn de smaak van de klanten kennen. “Op basis daarvan heb ik een 3D-inrichting voor de inrichtingen gemaakt. Die is nog een aantal keer besproken, met de klanten in de showroom en tijdens werfvergaderingen met de mensen van Architects in Motion, het Turnhouts bureau dat ook onze nieuwbouw tekende.”

Functionele eetkamer

In de eetkamer werd gekozen voor de Arco Spazio tafel in donker eik, een ontwerp van Willem van Ast. Ze wordt vergezeld door Gubi Beetle Chairs, waarvan de elegante vormgeving geïnspireerd werd door insecten. “De klanten waren verliefd geworden op een Glo luster van Penta”, vertelt Glenn. “Ondertussen staan er ook producten van dat Italiaanse merk in onze showroom.” De eetkamer werd afgewerkt met twee beige poefen van Poliform en een Jan console van Molteni.

Groen salon

De basiselementen in deze zitruimte, de Flexform Soft Dream sofa en het Class tapijt van JOV, zijn zacht getint en dus neutraal. “Dat hebben we doorbroken door de groene tinten uit de tuin naar binnen te trekken”, legt Glenn uit. “De twee eerder retro Maxalto Febo fauteuils en de turqouise Cassina P22 grand fauteuil zijn daar goede voorbeelden van.” De leeslamp is de Topoled van het Zwitserse Baltensweiler, de salontafels komen uit de Fly-collectie van Flexform. In de hal tenslotte worden bezoekers verwelkomd door een van de Climbers van Gutzz.

Bekijk hier alle foto's