Realisatie: een interieur in quotes

Het comfort, de uitstraling, de kwaliteit… Er zijn honderd redenen om een bepaald meubel te keuzen voor jouw interieur. Maar weet je ook waarom de ontwerpers en producenten hun meubels zo hebben vorm gegeven? In deze realisatie vertellen ze zelf meer over dit interieur.

Eetkamer

Vitra .03 stoelen, Maarten Van Severen, 1998

“Het populairste ontwerp van Maarten Van Severen is en blijft de .03 stoel: wereldwijd een designklassieker zonder meer.”
Hadewijch Ceulemans in Belgium’s Best Design

Moooi Random hanglampen, Bertjan Pot, 2002

“Een glasvezel draad, in hars gedoopt, die willekeurig rond een grote ballon wordt gedraaid. Klinkt simpel maar ik heb er drie jaar aan gewerkt.”
Bertjan Pot op zijn website

Kasthall tapijt

“Om een Kasthall tapijt te maken, zijn er verschillende ingrediënten nodig: grote expertise en vakmanschap, de mooiste natuurlijke materialen ter wereld en een uitstekend begrip van design. Onze motivatie: perfectie en passie.”
De Kasthall-website

Keuken

Vitra Plastic Eames Chairs, Charles & Ray Eames, 1950

“Een van onze belangrijkste doelen als meubelontwerpers is zoveel mogelijk van het beste beschikbaar maken voor het grootste aantal mensen voor de laagste prijs.”
Charles & Ray Eames op de Vitra-website

Bureaustoel

Vitra Eames Aluminium Chair, Charles & Ray Eames, 1958

“De lichte stoelen van de Eames Aluminum Group zijn sinds hun introductie in 1958 een populair ontwerp. Ze zijn populair in interieurs maar de inspiratie voor het ontwerp kwam er door de behoefte aan kwaliteitsvolle buitenstoelen.”
Eames Office-website

Zithoek met Rambla

Sur & Plus Rambla sofa, Roel Vandebeek, 2006

“Deze sofa doet dienst als een ontmoetingsplaats. Dankzij de verschillende standen van de armleuningen creëer je een uniek zitlandschap met extra plek.”
Roel Vandebeek op zijn website

Kasthall tapijt

“De Kasthall-fabriek in Kinna, in het westen van Zweden, ontwerpt en produceert sinds 1889 tapijten en stoffen vloerbedekkingen voor interieur design in de hele wereld.”
De Kasthall-website

Minotti Cesar bijzettafel, Rodolfo Dordoni, 2014

“Toen ik bij Minotti begon, heb ik gesuggereerd minder te focussen op individuele producten en meer op de context van de producten. Het gaat niet om de bijzettafel, wel over het huis waar de bijzettafel zich bevindt.”
Rodolfo Dordoni in Dear Magazin

Vitra Coffee Table, Isamu Noguchi, 1994

“Voor zijn Coffee Table vertaalde Isamu Noguchi de biomorfe esthetiek van zijn beeldhouwwerken naar een meubelstuk. Waarschijnlijk daarom beschouwde hij deze tafel als zijn beste ontwerp.”
De Vitra-website 

Zithoek met Tufty Time

B&B Italia Tufty Time sofa, Patricia Urquiola, 2005

“Ik wou terugkeren naar de gestoffeerde en Chesterfieldachtige sofa’s en daarbij speciaal aandacht besteden aan de nieuwe interpretaties uit de jaren zestig en zeventig, die ik erg hoog acht.”
Patricia Urquiola op de B&B Italia-website

Casalis tapijt

“Casalis staat voor nieuwsgierigheid, respect en innovatie. Een bewuste keuze.”
De Casalis-website

B&B Italia Lithos bijzettafel, Antonio Citterio, 2010

“Vierkant, rechthoekig of rond, in het midden van de kamer of naast de sofa, de kleine Lithos-tafels zijn beschikbaar met een blad in zwart, wit, groen, donker en travertijn marmer.”
De B&B Italia-website

Bekijk hier alle foto's