Realisatie: een interieur op maat

De meeste meubels uit onze showroom passen zo in jouw huis of kantoor. Maar wat met die oude stoel waar je dierbare herinneringen aan hebt? Of met die inbouwkast aan het einde van de gang? Master Meubel maakt jouw droominterieur op maat.

Deze klanten wilden geen al te klassiek interieur. Master interieurarchitect en art director Filip Versmissen combineerde designstukken met zelf ontworpen meubilair voor een unieke inrichting. Bovendien werden enkele stoelen geherstoffeerd in het Master atelier. Op die manier gaan ze langer mee en passen ze beter in het nieuwe interieur.

Open haard

In deze kamer valt onmiddellijk het televisie/haard-meubel in gerookt sapelli, een Afrikaanse houtsoort, op. Het werd ontworpen door Filip en op maat gemaakt in het Master Atelier. De open haard is steeds zichtbaar, de televisie komt tevoorschijn achter enkele fijne schuifdeuren.

De twee fauteuils van Cor werden door onze experts herbekleed in de stof Harald van Kvadrat. De gracieuze salontafel werd voor Knoll ontworpen door Warren Platner, het tapijt is van Kasthall, type Corduroy.

Engels kantoor

Naast de zitkamer werd een Engels kantoor ingericht, inclusief de ‘quintessential’ Chesterfield sofa en een gietijzeren haardmantel. De bijzondere versie van de iconische Black, Red & Blue Chair van Gerrit Rietveld maakte hij in de jaren 1920 voor leraar Wicher Zeilmaker.

Het barmeubel, ideaal om een heerlijke whiskey even te laten rusten, is van het Deense Lange Production. De stijlvolle houten lammelen werden geproduceerd door het Kortrijkse Copahome. De staanlampen op de grond en op de trolley zijn twee verschillende versies van het model Laguna van Artemide. 

Standaard op maat

In verschillende kamers werden Porro Storage kasten geïnstalleerd. Deze collectie omvat vele standaardelementen die ook perfect op maat worden uitgevoerd door de Italiaanse fabrikant. Op die manier passen ze steeds in jouw interieur.

In de inkomhal wordt een voorbeeld van dit Porro maatwerk in stijlvol, zwart eikenfineervergezeld van de beroemde Hill House Chair van Charles Rennie Mackintosh. In de slaapkamers werd gekozen voor de witte uitvoering van de Porro Storage. De binnenkant is volledig uitgevoerd in onderhoudsvriendelijke melamine eucalpytus.

Het hangend meubeltje met de wastafel en de spiegel met led-verlichting erachter werden gemaakt in het Master atelier. Had jij ook de papieren Flos lamp, ontworpen door Castiglioni in 1960, gezien? De klassieke Louis XV stoel in de andere slaapkamer werd gerestaureerd en opnieuw gestoffeerd in ons Master Atelier.

Een eyecacther, een Snoopy en meer

Tenslotte nemen we je graag nog mee naar enkele leuke hoekjes in dit huis. Op de lijn tussen de hal en de tuin is de iconische Cassina Zig Zag een echte eyecatcher. Het elegante Zanotta Calamo bureau en de populaire DePadova Donzella stoel stammen beide uit 2013. Let ook op de vrolijke Flos Snoopy lamp op het bureau.

Op deze foto van de eethoek zijn de prachtige Sahco-Hesslein gordijnen goed zichtbaar. De omkasting werd in het Master Atelier gemaakt van mdf en mee geschilderd met het plafond. Ze verbergt de led-verlichting, die bediend kan worden via de domotica van de bewoners. Het badkamermeubel tenslotte werd getekend door Filip en uitgevoerd in gerookt sapelli. Het omvat ook een kunstig verborgen bank en zitje.

Bekijk hier alle foto's