Loft inrichting

Een loft ‘out of the box’

Deze prachtige loft heeft een grote woonruimte. Master interieurarchitect Glenn D’alleine verdeelde en verbond de verschillende hoeken. Voor het kleurenpalet liet hij zich inspireren door een kunstwerk.

“Het hoeft niet te klassiek.” Wanneer een klant zo naar zijn inrichting kijkt, klinkt dat ons als muziek in de oren. “Mijn eerste idee was conservatiever, ik werd aangemoedigd om ‘out of the box’ te denken”, vertelt Master interieurarchitect Glenn D’alleine. “Ik heb dan ook echt genoten van dit project.”

Deze loft in de omgeving van Antwerpen heeft een fantastisch zicht op een vijver en de stedelijke skyline. “De eyecatcher aan de muur is het popartkunstwerk. Dat bood inspiratie voor het kleurpalet. De Edra On the Rocks sofa bijvoorbeeld sluit er perfect op aan.”

Loft inrichting porro
Loft inrichting
Loft inrichting edra
Loft inrichting

Zitruimte en eethoek

Naast de Edra staan er twee B&B Italia Husk Chairs in de zitruimte. “Op vraag van de klant hebben de kussens hoezen van ingezonden stoffen”, legt Glenn uit. “Daarvoor hebben we verschillende leveranciers gecontacteerd.” Het geheel wordt gedefinieerd door het grote Kasthall Diamond tapijt.

De eethoek richtten Glenn en zijn klanten in met een B&B Italia 7 eettafel en Liz stoelen van Walter Knoll. “De 7 is voorzien voor 7 stoelen maar is mooier met minder. In de eethoek staan witte Liz stoelen met een zwarte mini polka dot en zonder armleuningen. Aan de op maat gemaakte tabletten van de Porro Load It in de nissen staat de omgekeerde versie, zwart met een wit puntje en met armleuningen.”

Loft inrichting
Loft inrichting

Bureau en buiten

De zitruimte en het bureau zijn van elkaar gescheiden door Porro Sidewalls. “Die hebben een gesloten zijkant en pivoteren. Zo gebruik je ze als kast én als room divider.” De Vitra Citizen Highbacks nodigen uit tot urenlang luieren. Verner Panton ontwierp de poef ernaast. Het amorfe geel-witte Cameleon tapijt van CS Rugs verbindt ze met het bureau en bijhorende stoel.

De ramen bieden een prachtig uitzicht maar vormen ook een groot vlak. In het Master gordijnatelier werd een Kvadrat Seaside in een degradé van zwart en wit op maat voorzien voor deze realisatie. Op het terras staan enkele 1966 Adjustable Chaise ligbedden, een ontwerp van Richard Schultz voor Vitra. Zo is het heerlijk genieten van deze loft, binnen en buiten.

Bekijk hier alle foto's