Realisatie: een rustige wachtruimte voor KineMotion

Kinesistenpraktijk KineMotion is gevestigd in Turnhout. Master Meubel nam de wachtruimte onder handen, met als resultaat meer rust en gezelligheid voor de klanten.

De wachtruimte kreeg een complete makeover, met nieuwe stoelen, een bankje, een bureaustoel aan de balie… Over elk onderdeel werd goed nagedacht door Master interieurarchitecte Isabelle en het team van KineMotion. Het resultaat mag er dan ook zijn. “Veel patiënten hebben al aangegeven dat ze rust en gezelligheid ervaren in de praktijk sinds de toevoeging van het zachte blauw en de houtaccenten”, zegt Isabelle.

Ergonomie en esthetiek

In een kinesistenpraktijk is ergonomie uiteraard zeer belangrijk. “De Arper Catifa 46 stoelen zijn comfortabel en stabiel, ideaal voor oudere of revaliderende mensen. De flexibele rugleuning zorgt ervoor dat ook personen met rugklachten aangenaam kunnen zitten.”

Uiteraard wil het oog ook wat. “De rustgevende blauwe kleur sluit mooi aan bij de matte glazen wanden in de wachtruimte”, vertelt Isabelle. “Zo blijft het interieur sober. Bovendien komen de blauwe accenten terug in de pennenbakjes op de balie, de O-Tidy’s van Vitra.”

Luchtig en licht

Het CPH Deux bankje van Hay is ideaal voor gezinnen met kleine kindjes om samen te wachten. “De houten pootjes associeer je niet met een dokterskabinet, ze zorgen voor extra rust en gezelligheid.” De bureaustoel achter de balie is de klassieker About a Chair van Hay. “Een luchtig en licht model dat zeer gemakkelijk verplaatst kan worden. De bekleding in stof zorgt voor een warmere uitstraling.”

De wachtruimte werd verder aangekleed met de Loop Stand Hall staande kapstok van Hay en naast de balie de Plantbox van Ferm Living, die ook als magazinehouder gebruikt kan worden.

Bekijk hier alle foto's