Realisatie Genk: klassiekers in een nieuwbouwwoning

Plannen voor een nieuwe inrichting? Dan is het altijd een goed idee om in onze showroom langs te komen. Dat bewijst ook deze prachtige realisatie van een keuken, eetkamer, woonkamer en zithoek in een nieuwbouwwoning.

Of het nu is om dat ene droommeubel in levenden lijve te zien of om inspiratie op te doen, een bezoek aan onze showroom maakt je plannen steeds tastbaarder. Ook de klanten van deze nieuwbouwwoning konden zich een beter idee vormen van wat ze wilden na een rondleiding door onze toonzaal.

De keuken, eetkamer, woonkamer en zithoek van dit huis bevinden zich in één grote ruimte op het gelijkvloers, met een prachtig uitzicht op de tuin. Door het gebruik van natuurlijke materialen, zoals natuursteen in de keuken en de houten wandbekleding, moest goed nagedacht worden welke meubels zouden passen in deze karaktervolle omgeving.

Interieurarchitect Hans De Bont, die het project in deze nieuwbouwwoning namens Master Meubel begeleidde, benadrukt dan ook het belang van de meubels met eigen ogen te zien. “Deze klanten hebben het meeste meubilair kunnen bekijken in de uitgebreide collectie in onze showroom. Bovendien heb ik op voorhand enkele eetkamerstoelen ter plaatse gepresenteerd zodat de klanten perfect geïnformeerd waren alvorens het juiste model te kiezen.”

Designklassiekers en opvallende accenten

Een snelle hap of uitgebreid ontbijten kan aan het keukeneiland dankzij de vijf Zanotta Lio barkrukken. De lederen zittingen en rugsteunen zorgen voor een aangenaam kleuraccent. Heerlijk lunchen of dineren kan naast de keuken aan de elegante Walter Knoll Seito eettafel, die onvermijdelijk de aandacht trekt. Ze wordt prachtig gecomplementeerd door de acht grijze Vitra Softshell Chairs.

Nadien kan er gerelaxed worden in een elegante Cassina Moov sofa, die opgefleurd werd met kleurrijke Ferm Living Quilt kussens. Rond de lage Moroso Phoenix salontafel, ontworpen door Patricia Urquiola, staan ook nog twee Vitra Repos draaifauteuils, inclusief bijpassende Ottomans. Aan het einde van de ruimte vinden we tenslotte twee Vitra Cité Lounge Chairs.

Deze dynamische stoelen met hun opvallende lederen riemen als armleuningen werden door Fransman Jean Prouvé ontworpen voor de studentenverblijven van de Cité Universitaire in Nancy. Hij plaatste er zelf ook één in zijn woonkamer. Bijna honderd jaar later is de Vitra Cité nog steeds een ongenaakbare designklassieker, die ook volledig tot zijn recht komt in deze gloednieuwe woning.

Bekijk hier alle foto's