Realisatie: hedendaags design & harmonie in Grobbendonk

Voor een rustig gelegen nieuwbouwwoning in Grobbendonk kregen we de duidelijke opdracht om hedendaags design en harmonie te combineren tot een interieur dat rust uitstraalt. Voor het gezin met twee hardwerkende ouders en drie kinderen was die rustige uitstraling een enorm belangrijk punt.

Design met de hulp van Master Meubel

Enkele jaren geleden richtten de huidige bewoners hun vorige huis in met de hulp van Master Meubel. De kwaliteit, dienstverlening en klantenservice die ze hier kregen is hen bijgebleven zodat ze ook voor dit project naar Turnhout trokken.

Onze interieurarchitecte Isabelle bood de bewoners een helpende hand in onze showroom. Daarnaast bracht ze een bezoek aan het huis om te bekijken welke kleuren het beste zouden werken en welke stoffen er bijvoorbeeld zouden passen bij de raambekleding.

De keuken en eetkamer

Isabelle stelde verschillende design stoelen, tafels en zetels voor maar gaf ook raad op het vlak van accessoires. Zo vonden verschillende stukken van When Objects Work hun plaatsje in dit huis: de Bowl van John Pawson in de keuken en de Pottery met eiken deksel in de eetkamer.

In de eetkamer kan je rond de robuuste houten tafel de Eames Plastic Armchairs (DAW) van Vitra terugvinden: een vernieuwde versie van de legendarische Fiberglass Chair.

De zithoek

In het verlengde van de eetkamer is er een zithoek met uitzicht op de tuin. De Eames Lounge Chair met bijpassende poef van Vitra staat hier perfect bij de gezellige open haard. Nog in de zithoek is het ’s avonds aangenaam lezen dankzij de Lumina Daphine Terra staande lamp en de Chemise canapé van het Italiaanse Living Divani.

De vormgeving van de eetkamer werd subtiel doorgetrokken met de grote Tense werktafel van MDF Italia. De stoelen zijn dezelfde Vitra Eames Plastic stoelen als in de eetkamer, en de charmante set van drie Caillou vaasjes is ook van When Objects Work. Naast de werktafel bevindt zich de televisiehoek met de Extrasoft sofa van Living Divani.

Kelder als ontspanningsruimte

Via de trap in de inkomhal komen we in de kelder, die volledig werd ingericht als ontspanningsruimte. Het gebruik van warme kleuren zorgt hier onmiddellijk voor een intieme sfeer. De absolute eyecatcher is ongetwijfeld de wijnkelder: deze is aan drie zijden voorzien van een glazen wand. Naast de wijnkelder staat, onder het licht van een monumentale lamp, de grote ronde S-Table van MDF Italia in combinatie met de Flow Slim Armchairs. In een aparte cinemaruimte vinden we de Neowall sofa van Living Divani en twee heerlijke Plux Butterfly fauteuils.

Design op de bovenverdieping

Boven vinden we tenslotte de Egg fauteuil met poef van Fritz Hansen, het Charles bed van B&B Italia en de Daphine Terra nachtlampjes van Lumina in de slaapkamer. In de werkkamer werd gekozen voor een ruime, functionele inrichting met de Flow Slim Armchair van MDF Italia als bureaustoel en een knalrode Plywood Group LCW fauteuil van Vitra ter ontspanning – stuk voor stuk afkomstig van Master Meubel.

Het eindresultaat is een prachtige woning waarin design, rust en functionaliteit centraal staan en waar elk lid van het gezin zijn eigen plekje kan vinden. Droom jij ook van een prachtig interieur als dit? Dan ben je aan het goede adres bij Master Meubel – breng zeker eens een bezoek aan onze showroom in Turnhout, waar onze interieurarchitecten je met plezier verder helpen met de inrichting van jouw interieur!

Bekijk hier alle foto's