House Be: minimalistische gezinswoning in het midden van de natuur

Dit prachtige huis, een ontwerp van a2o architecten, lijkt wel genesteld in de omgeving. De bewoners staan rechtstreeks in contact met de natuur, eender waar ze zich in huis bevinden. Eyecatcher van House Be is de tuinkamer met haar unieke inrichting.

House Be bevindt zich in het rijke, groene landschap van België. Het bestaat uit strakke, geometrische volumes, gemaakt van zichtbeton, hout en baksteen. Zo voelt het tegelijk gestructureerd minimalistisch maar toch vloeiend organisch aan, geborgen maar toch fris, herkenbaar maar toch modern.

Het interieurverspreid over drie niveaus, wordt aan de bezoekers onthuld door een geleidelijke overgang van openbaar naar privé, van open naar gesloten. Dat bereikte a2o architecten door te spelen met halfopen, overdekte ruimtes, grote openingen, verschillende tuintjes en terrassen.

Wunderkamer

Het hoogtepunt van de reis naar binnen is de tuinkamer. Dat is de belangrijkste leefruimte, de centrale kern voor het gezinsleven. “Ze is ingericht als een eigentijdse Wunderkammer”, leggen de architecten uit. “De tuinkamer is als een kunstkabinet in de oude herenhuizen van hoogwaardigheidsbekleders en vrijdenkers. Hier worden de meest bijzondere objecten getoond.”

Naast de persoonlijke bezittingen valt de indeling van kamer onmiddellijk op. Hier vind je een massief houten tafel, een zwevende betonnen open haard, een messing lichtkunstwerk en tropische planten. Naast de tuinkamer is een siertuintje aangelegd met bloemen en rozenstruiken die in de zomermaanden volop in bloei staan.

Architect: a2o Architecten
Interieurarchitect: a2o Detail & Clara Claes Home concepts
Landschapsarchitect: Burolandschap
Fotografie: @tijsvervecken

Bekijk hier meer foto's