Realisatie in Rotterdam: het proces en het resultaat

Deze klanten wilden een kleurrijk nieuw interieur voor hun woonkamer. Een mooi voorbeeld van hoe een geslaagd resultaat enkel mogelijk is door samen een weg af te leggen.

Het proces

Deze klanten hadden tot hun eigen tevredenheid al onder meer een eettafel en bijpassende stoelen bij Master Meubel gekocht. “Ze hebben opnieuw contact opgenomen met ons via de website”, vertelt Master interieurarchitecte Sofie. “Ze wilden het interieur van hun woonkamer graag vernieuwen. Ze hadden ons al foto’s bezorgd en ik vroeg hen om een grondplan mee te nemen bij hun bezoek aan onze showroom.”

Tijdens die eerste afspraak in de toonzaal polste Sofie naar de verwachtingen, wensen en noden van de klanten. “Ze wilden een kleurrijk interieur. Een nieuw televisiemeubel was een van de prioriteiten. Enkele meubels moesten ook behouden blijven.” Bovendien krijgen klanten bij Master Meubel het beste idee van wat de mogelijkheden zijn. “Ze kunnen zelf zien wat ze mooi vinden en welke stijl bij hen past. Het ergonomische was bijvoorbeeld belangrijk, zo vonden we de Jori Linea sofa.”

Op basis van de input van de klanten ging Sofie aan de slag om enkele voorstellen uit te werken. Die werden voorgelegd tijdens een tweede bezoek aan de showroom. “Daarna ben ik naar hen thuis geweest met verschillende stalen. Ze twijfelden over de grootte van het tapijt en de sofa. Daarom heb ik die afgemeten met papiertape in de woonkamer zelf. Zo waren de klanten gerustgesteld en overtuigd. Nu wordt hun hele ruimte benut.” Na de levering ontving Sofie een mailtje van de tevreden kopers met foto’s van het resultaat.

Het resultaat

Voor het televisiemeubel werd gebruik gemaakt van het Vision assortiment van Pastoe. “Een oplossing op maat die vrij uniform en neutraal is en daardoor op veel plaatsen past. De warme roestige kleur zorgt ervoor dat dit toch een eyecatcher geworden is.” Hetzelfde kan gezegd worden over het Nanimarquina Medina 2 tapijt. “Een bom van kleuren die mooi past bij de natuurstenen vloer.” De bijhorende poef is de Nanimarquina Kilim.

Naast de Jori Linea sofa hebben de bewoners en hun gasten nog verschillende mogelijkheden om te relaxen. “De gastheer was gehecht aan zijn Vitra Eames Aluminium Chair EA 124 als televisiefauteuil. We hebben een nieuw exemplaar van hetzelfde model besteld. In de muntgroenen Knoll Bertoia High Back loungefauteuil en de vrijstaande Artemide Tolomeo lamp komen dezelfde aluminium accenten terug. De fauteuils van Leolux hebben we laten herbekleden zodat ze beter in het geheel passen.” Onder de Cassina Wink Chair tenslotte kwam een passend rond oker Hagga Melange tapijt van Kasthall.

MASTER TIP: Rotterdam is niet alleen leuk om te wonen maar ook perfect als nabije citytrip. Ontdek hier vijf architecturale must sees!

Bekijk hier alle foto's