Realisatie: Interieur inrichten doe je samen

Een inrichting is geen eenrichtingsverkeer. Klanten en interieurarchitect groeien naar elkaar toe en werken samen. Deze Nederlandse klanten, die op meer dan een uur rijden van Master Meubel wonen, zaten met de handen in het haar bij de herinrichting van hun salon. Enter Master.

Het salon stelde onze interieurarchitecte Karlien voor enkele uitdagingen. “De haard ligt recht tegenover de kast met de televisie er in, die voor het raam naar het terras staat, waardoor er twee tegenovergestelde zichtlijnen zijn. Het salon wordt vooral in de winter gebruikt, wanneer de haard brandt, dus beide functies moesten even veel aandacht krijgen. De klanten wilden een nieuwe, gezelligere inrichting maar raakten er zelf niet goed uit.”

Meer lichtheid in de ruimte

Hoewel het geen expliciete vraag was van de klant, kwamen er ook een nieuw tapijt en bibliotheekrek in het salon. “We bekijken altijd ruimtes in hun geheel”, legt Karlien uit. “Daarom voorzagen we een nieuw JoV tapijt onder de eetkamertafel. Dat is veel lichter dan het vorige. Zo komt de tafel veel mooier tot z’n recht en wordt de ruimte een stuk lichter. Het maakt het salon rustiger, terwijl de hoge, uiteenvallende polen vermijden dat het saai wordt. Zo’n tapijt mag ook niet te klein zijn, dan is de verhouding weg en lijken de meubels van het salon af te vallen.”

Het Infinito rek van Cassina is licht van structuur maar geeft toch meer body aan de ruimte. “De klanten hebben veel mooie kunst en souvenirs van verre reizen, die echt gezien mogen worden. Ze waren er onmiddellijk door gecharmeerd toen ik het voorstelde. Het rek stond niet in onze showroom en de klanten wilden het toch eerst eens zien. Ze boekten een weekendje Milaan en bezochten daar de magnifieke toonzaal van Cassina in de Via Durini. Het rek werd goedgekeurd en staat nu te pronken in hun salon.”

Van shock naar tevredenheid

De herinrichting gebeurde met nieuwe aankopen maar ook met meubilair dat de klanten graag wilden behouden. “De twee Martjes ligzetels van B&B Italia waren al prachtig doorleefd en komen nu nog veel beter tot hun recht. Het is niet altijd eenvoudig om bestaande dingen te combineren in een compleet nieuw verhaal maar hier is dat toch goed gelukt.”

Wanneer onze taak volbracht is, kan de klant genieten van het nieuwe interieur. Hoewel… “Initieel was de shock van de voor-en-na hier heel groot en waren de klanten niet helemaal overtuigd van de keuzes die we gemaakt hadden – lichte paniek dus”, lacht Karlien. “Dat gebeurt echter vaker. De omschakeling van iets wat je al jaren gewend bent naar een compleet nieuwe setting vraagt nu eenmaal wat aanpassingsvermogen en gewenning. Na een paar dagen belde de klant om te zeggen dat ze heel tevreden waren en al veel complimenten hadden gekregen van vrienden en familie. Kortom: missie geslaagd!”

 

Bekijk hier alle foto's