Realisatie: interieurontwerper Filip Deslee: “Samenwerken met Master Meubel is een evidentie”

Deze woning onderging een ware transformatie, van cottagestijl naar strak minimalisme. Daarvoor stemde interieurarchitect Filip Deslee alle materialen en kleuren op elkaar af. Tijdens het proces kon hij naar eigen zeggen “blindelings” vertrouwen op Master Meubel.

“Deze klanten wilden een strakke, moderne, minimalistische woning”, vertelt Filip Deslee. “Ze vonden een huis met een schitterende tuin op de perfecte locatie. Maar ze wilden graag af van het typische cottage-interieur. We hebben een nieuwe keuken geplaatst en een witte gietvloer gelegd. Maar de stalen deuren, het parket, de raamverdelingen, dat hebben we allemaal behouden.”

De materialen en kleuren op elkaar afstemmen bleek essentieel. “Strakke lijnen, zachte materialen, het contrast met zwart, dat wilden we doortrekken in het meubilair en de raamdecoratie. Vandaar bijvoorbeeld de zwarte verlichting boven de MDF Italia Tense tafel en de zwarte Bertoia stoelen, die je ook buiten vindt. De Saarinen keukentafel werd voorzien van een speciaal fineer, gebaseerd op een staal van de keukendeuren.”

Vertrouwen is belangrijk

Er blijft wel ruimte voor verandering. “Het interieur is makkelijk aanpasbaar door details te veranderen. Zo kozen de dochters elk een kleur voor hun slaapkamer. Die is subtiel aangebracht. Hetzelfde deden we in de speelkamer naast de keuken. Daar mocht iets meer kleur komen. De Tufty van B&B Italia is dan weer bewust grijs en dus neutraal gehouden.”

Filip Deslee werkte voor deze realisatie samen met Master interieurarchitecte Isabelle. “Dat gaat steeds zo vlot dat het eigenlijk een evidentie is. Isabelle weet blindelings wat ik bedoel. Bovendien blijft het team van Master Meubel steeds bij met alle nieuwigheden op het gebied van meubilair en raamdecoratie. Dat vertrouwen is belangrijk, het vloeit verder van mij naar de klanten toe, die weten dat ze in goede handen zijn.”

Bekijk hier alle foto's