Realisatie: kantoorruimte aan huis

Een home office kan natuurlijk eenvoudig in de woonkamer. Maar er zijn ook andere manieren om business en pleasure van elkaar te scheiden. Deze klanten richtten kantoorruimte, een vergaderruimte en een overdekt terrasje in in een bijgebouw aan hun huis.

Jan en Laura zorgen er met hun bedrijf Melior Careers voor dat hoogopgeleide profielen de ideale werkplek vinden, onder meer in de voedingsindustrie. “Nadat ze een nieuw huis gekocht hadden, besloten ze het bijgebouw in te richten als kantoorruimte voor vier personen”, vertelt Master interieurarchitecte Jill. “Zo kunnen ze perfect thuis werken en toch hun werk en privé eenvoudig gescheiden houden.”

Kantoorruimte

Centraal in de kantoorruimte werd een flexibel landschapsbureau geïnstalleerd. “Dat hebben we gevormd door vier Desalto Helsinki bureaus tegen elkaar te plaatsen. Handig voor wanneer ze ooit zouden uitbreiden of verhuizen. De bureaus zijn volledig zwart en afgewerkt met een fenix toplaag, waardoor ze zijdezacht aanvoelen.” Van de vier Vitra AC5 Work Lowback van Antonio Citterio werd de bijpassende zwarte lederen versie gekozen.

In onze Master Shop vonden Jan, Laura en Jill de perfecte accessoires om de kantoorruimte helemaal in te richten. “De Ferm Living Plant Pots worden gebruikt als pennenhouders op de bureaus. Er is ook een kleine open keuken om een koffie of de lunch te nuttigen. Daarvoor voorzagen we glazen en een karaf van Ferm Living en het volledige Setomono servies van Kristina Dam.”

Vegaderruimte

Een glazen wand scheidt de kantoorruimte af van de vergaderruimte. Hier worden ook klanten ontvangen of kan er rustig getelefoneerd worden. “Centraal staat de sculpturale Clay tafel van Desalto”, vertelt Jill. “Die hebben we voorzien van vier Carl Hansen CH20 stoelen in witte eiken en bordeaux leder.”

De KVG.10 hanglamp van het Belgische Serax zorgt voor het perfecte werklicht. In een hoek van de vergaderruimte werd nog een Togo fauteuil en poef geplaatst. “Het bordeaux sluit aan bij de stoelen. De comfortabele Togo is ideaal om klanten even te laten wachten of rustig te telefoneren.”

Overdekt terras

De finishing touches tenslotte werden buiten aangebracht. “Op het overdekte terras vind je de vierkante tafel en vier stoelen uit de August-collectie van Serax. Die werd ontworpen door Vincent Van Duysen voor het gelijknamige hotel en restaurant in een voormalig klooster in Antwerpen.”

Voor deze inrichting bezorgde Jill eerst foto’s van verschillende kantoormeubelen aan Jan en Laura. Nadat zij hun voorkeuren hadden doorgegeven, brachten ze een bezoek aan de showroom. Daar konden ze alle modellen en materialen zelf zien en voelen voor ze geplaatst werden bij hen thuis. Het resultaat van deze samenwerking is puur, tijdloos en stijlvol, een geïnspireerde en inspirerende kantoorruimte.

Bekijk hier alle foto's