Realisatie: keramiek, kunst en klassiekers

Een huis inrichten kan op korte tijd maar je interieur kan ook door de jaren heen evolueren. Deze klanten combineren onder meer Afrikaanse kunst, eigen keramiek, vintage klassiekers, moderne raambekleding en nieuw meubilair.

“De bewoners van dit huis zijn al jarenlang klant bij ons”, vertelt Master interieurarchitect Hans. “De inrichting van hun ruime gezinswoning was dan ook een constant proces, met een interieur dat stilletjesaan groeide. Ze verzamelden Afrikaanse kunst en maken zelf keramiek, die twee facetten zijn mooi geïntregeerd.”

Het huis bevindt zich in een bosrijke omgeving en is dan ook voorzien van veel glaspartijen. “In eerste instantie kwamen de klanten bij Master terecht in hun zoektocht naar raambekleding. Wanneer de Wave-gordijnen open zijn, nemen ze weinig plaats in, zodat het doorzicht naar de tuin maximaal gevrijwaard blijft.”

Klassiekers binnen en buiten

In de tuin valt de Gargantua zitbank met tafel van Extremis onmiddellijk op. “Die staat al enkele jaren buiten en is mooi verouderd, de patina is echt buitengewoon. Extremis is een Belgisch merk, hun meubels zijn dan ook voorzien op het Belgische weer. Een mooi voorbeeld van hoe meubels niet alleen prachtig zijn wanneer ze glanzend nieuw zijn. Het zijn tenslotte ook gebruiksvoorwerpen.”

In de woonkamer worden oud en nieuw op meerdere manieren met elkaar gekruist. “De oranje Womb Chair van Knoll is een erfstuk. Die werd aangekleed met een plaid van Missoni en vergezeld van het Martinelli Luce Pipistrello tafellampje, een ontwerp uit 1965 dat nog steeds vernieuwend is.” De andere fauteuil is een B&B Italia Tabano, afgewerkt in stijlvol zwart leder.

Kempense kunst

Boven de bruine Charles sofa van B&B Italia, die mee verhuisde uit de vorige woning van het gezin, hangt een werk van de Kempense kunstenaar Lionel van den Boogaerde, dat de klanten ontdekten in de Master showroom. “De lichte Living Divani Extra Soft sofa heeft twee zitkanten zodat hij echt een eiland in de woonkamer vormt. De kussens zijn van Ferm Living.”

De laatste Master aankopen bevinden zich in de keuken: de stijlvolle zwarte Rocket barkrukken van Artek. De eettafel en bijhorende stoelen zijn een Belgisch ontwerp. De T88W tafel en .03 stoelen van Maarten Van Severen worden vandaag geproduceerd door MVS en Vitra.

Bekijk hier alle foto's